• Català
  • Castellano
  • English

Productors de Formentera visiten projectes d'agricultura i producció ecològica per aplicar-los a l'illa

foto 2023iii visita productors de formenteraEl Consell de Formentera, a través de l'àrea de Medi Rural, informa que la setmana passada (de dijous 16 a dissabte 18 de març) el conseller de l'àrea, Josep Marí, va acompanyar el president de la Cooperativa del Camp de Formentera, Marcos Ribas; el gerent, Carlos Marí, i més personal de la cooperativa, així com el gerent de la Cooperativa Agrícola de Sant Antoni, Juan Antonio Prats, en una ruta per conèixer diferents finques d'agricultura extensiva de Catalunya.

En aquest viatge de feina han visitat projectes agrícoles com el Consorci de Gallecs, on s'ha fet feina per implantar una agricultura ecològica que permeti la preservació dels valors naturals, sigui respectuosa amb el medi ambient, mantingui i millori els valors paisatgístics i que alhora sigui econòmicament viable, segons expliquen des del consorci. A més, varen veure el funcionament del seu molí fariner.

"Les visites han set molt enriquidores per conèixer de primera mà exemples d'èxit de productors que, sense deixar de banda l'agricultura ecològica, aprofiten tots els recursos del seu voltant per tancar el cicle de producció i així treure rendiment econòmic mentre conserven el medi ambient i ajuden a crear una economia circular", segons ha destacat el conseller Josep Marí.

D'altra banda, també han visitat l'Institut d'Investigació i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA) per veure com fan experimentació amb cultius alternatius, concretament per conèixer la producció de pi pinyoner i valorar si es podria implantar a Formentera. Així mateix, també han visitat la finca Pep Bover (Espunyola), un productor de farina, des de la seua plantació fins a l'elaboració final.

"Tot per conèixer experiències d'altres pagesos que ens puguin ajudar a millorar el sector a Formentera", segons ha detallat el gerent de la Cooperativa, Carlos Marí, que ha afegit que "especialment, ens va cridar l'atenció el cas d'una família que ha aconseguit tancar el cicle de producció de farratge, bestiar i producció d'embotits". Així ho varen comprovar en la visita a cal Rovira (Sagàs). Per acabar, varen conèixer un projecte de producció d'oli de colza que té aquesta mateixa família.


20 de març de 2023
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera