• Català
  • Castellano
  • English

Formentera ha participat en els actes organitzats amb motiu del Dia Europeu de la Informació Juvenil, celebrat a Eivissa

joves_webEivissa ha acollit enguany els actes organitzats amb motiu de la celebració del Dia Europeu de la Informació Juvenil, que promou l’Agència Europea d’Informació i Assessorament per a Joves (ERYICA) des de fa quatre anys.

L’eslògan d’enguany és “Feel free to ask” (‘Demana, ets lliure’) i persegueix promoure l’ús conscient i segur de la informació per part del jovent. Organitzat per la Direcció General de Joventut, dependent de la Conselleria d’Afers Socials del Govern, hi participen els consells d’Eivissa i de Formentera, l’Ajuntament de Sant Antoni, l’Ajuntament d’Eivissa, l’Ajuntament de Sant Josep, l’Ajuntament de Santa Eulària i el Consell de la Joventut d’Eivissa.

Els actes organitzats al voltant d’aquesta trobada varen consistir en una assemblea de l’Associació de Professionals de Joventut de les Illes Balears, una jornada informativa de joventut i mobilitat a Europa, el lliurament de diplomes als nous informadors juvenils i l’atorgament dels premis Xarxa Infojove. Així mateix, no varen faltar les  diferents actuacions, com ara una exhibició de capoeira i un monòleg.

La Xarxa Infojove fou creada l’any 1999 per la Direcció General de Joventut i, actualment, també hi participen l’Ajuntament de Palma, el Consell de Joventut de les Illes Balears, els consells insulars, mancomunitats, ajuntaments i entitats sense ànim de lucre de les Illes Balears. Consisteix en un conjunt d’activitats d’informació, orientació i assessorament dirigides als joves i que s’ofereixen directament al públic, promogudes i desenvolupades per entitats públiques o entitats privades sense ànim de lucre.

L’objectiu dels serveis que formen la Xarxa Infojove és cercar, elaborar i compartir el coneixement sobre els temes d’interès per a les persones joves i difondre’ls de manera adequada per tal de potenciar el creixement personal i social dels ciutadans joves de la nostra comunitat autònoma.

L’Agència Europea d'Informació i Assessorament per a Joves, ERYICA, va declarar el 17 d'abril com a Dia de la Informació Jove a Europa, en memòria dels 25 anys de la seva constitució al 2007.

A Eivissa existeix la Xarxa Pitiüsa de Serveis d’Informació Jove, una xarxa que es troba integrada dintre de la Xarxa Balear, i que ja està formada per vuit serveis: dos a Vila, un a Sant Antoni, un a Sant Jordi, un a Santa Eulària, un a Sant Josep, un a Sant Joan i un a Formentera.

Des que es va declarar aquest Dia Europeu de la Informació Jove, la Xarxa Infojove de les Illes Balears ha celebrat aquest esdeveniment amb diversos objectius:
- La promoció d’aquest interessant programa (a Balears hi ha 80 serveis d’informació jove i estan presents a tots els municipis de més de 2000 habitants).
- L’agraïment als professionals que s’hi dediquen a Balears (uns 150 informadors i informadores joves).
- L’agraïment a tots els joves que ens visiten i fan que aquests serveis d’informació jove siguin de gran utilitat.