• Català
  • Castellano
  • English

Formentera en festes. Sant Ferran de ses Roques 2011

pric_balladaUn any més, l’àrea de Cultura de Formentera organitza les festes de Sant Ferran de ses Roques, les primeres del calendari festiu estival, amb un cartell d’activitats ampli on hi podem trobar una variada oferta cultural: actuacions musicals, exposicions, espectacles infantils, trobada de poetes, inauguració del Mercat artístic, ball tradicional i molt més.

En la programació de les festes s’ha intentat combinar esdeveniments culturals diversos amb les creacions d’artistes emergents i consolidats en el món de l’espectacle. En els darrers anys, el programa de festes de Sant Ferran s’ha caracteritzat per la seua diversitat musical, amb les actuacions de Ressonadors, Capella ducal de Gandia, Javier Vargas, Formentera connection, 4 de copes o Strombers. El programa d’actes s’enceta el divendres 27 de maig amb la inauguració del Mercat Artístic de Sant Ferran i l’Exposició de llibres de registre i fotografies antigues del CEIP de Sant Ferran.

No poden faltar les activitats per als menuts, que podran practicar les seues habilitats manuals amb el taller de plàstica i música “Descobrint Joan Valent”. Les actuacions musicals tenen un gran protagonisme en l’edició d’enguany amb el musical infantil “Els tres Porquets” de Roald Dahl’s i el II concurs Festerra, amb l’actuació dels grups Pota Lait, Ses Sopris i Genetes Peludes per al dissabte 28 de maig. El diumenge 29, no us podeu perdre la presentació del disc “Evolution” a càrrec de la solista Ena (soul fussió) que, en aquesta ocasió anirà acompanyada dels músics de Formentera i el dia de Sant Ferran, el 30 de maig, ens espera una nit de rock amb la iniciativa Rock a ses Roques amb els grups Insane i Gatos Locos.

Enguany, el programa musical comptarà amb la col·laboració de Diversons, música per a la integració de l’Obra Social “La Caixa” amb les actuacions dels grups “Beth Nahrin” amb una proposta musical d’Orient Mitjà i el Magrib i el conjunt “Moya Kalongo” amb la seua proposta afrobeat nigeriana. Aquesta iniciativa musical, ja hi va ser present en el programa de festes de l’any passat i persegueix fomentar l’intercanvi entre diferents cultures i tradicions que conviuen al nostre país.

Altres actes destacables són la III Trobada de Poetes de Formentera, que es celebrarà el diumenge 29 amb la intervenció de Josep Anton Soldevila, Emili Bou, Maria Teresa Ferrer, Neus Costa, Esteve Portes i Bartomeu Ribes amb la col·laboració del grup Aires Formentererers. A més a més, i seguint el seu concepte de festa popular, es té l’objectiu d’oferir activitats per a tots els públics i gustos, alternant en el cartell diferents actes. Cal destacar del programa, el ball tradicional a càrrec de les colles de ball Es Xacoters, Es Pastorells i la participació de Gruppo Folk Lunamatrona de Sardegna, així com la XXI edició del torneig d’escacs el 4 de juny, seguida de música en directe i exhibició de milonga de Tango.