• Català
  • Castellano
  • English

Biblioteca Marià Villangòmez: millorant en serveis

Dipòsit legal propi per a Formentera i un punt de trobada polivalent.

Des de la seva posada en funcionament el 23 d'abril de 2007, la nova biblioteca Marià Villangómez, a Sant Francesc Xavier, s'ha consolidat com el principal punt de trobada de joves i adults que aprofiten per a accedir als serveis que presta la principal biblioteca de Formentera.
La seva ubicació, a una zona on actualment s'hi troben molts serveis educatius i de lleure, com l'escola de música i conservatori, el casal de joves, el cinema, l'escola de tennis, la piscina municipal, l'escola d’adults i el col·legi públic Mestre Lluís Andreu, ha conformat aquesta àrea perifèrica de Sant Francesc com una gran àrea socioeducativa i esportiva.
Actualment, en un espai de 309 m² s'hi concentren diverses seccions entre les quals destaquen l'hemeroteca, la secció infantil, la biblioteca internacional, la secció audiovisual, el telecentre i el Punt d'Autoaprenentatge de la Llengua Catalana.
L'objectiu d'habilitar un espai cultural i educatiu polivalent, accessible als ciutadans de Formentera, ha convertit aquesta biblioteca municipal en un punt de trobada, on hi passen una mitjana de 51 usuaris per dia, amb 47 préstecs de mitjana diària. Unes xifres que augmenten dia a dia, a causa de l'esforç de millorar els serveis oferts i d'adaptar-los a l'era audiovisual en què ens trobem. En aquest sentit, cada divendres s'ofereix l'espai “Pàgines en blanc”, a Ràdio Illa, on l'audiència pot endinsar-se en el món literari de la mà del personal bibliotecari. Existeix un espai per a l'intercanvi de llibres i el servei de préstec interbibliotecari amb l'illa veïna d'Eivissa.

Mira quines xifres!
12.709 usuaris al 2009
11.700 préstecs al 2009
595 metres lineals de prestatges
Obert 248 dies a l'any

Secció “Pàgines en blanc” a Ràdio Illa
Cada divendres a les 10.00 h al 107.9 del teu dial o a www.radioilla.com

Dipòsit legal propi per a Formentera- DESPIECE

Per primera vegada, Formentera compta amb un dipòsit legal propi per a recopilar tota la producció bibliogràfica, sonora i audiovisual que es fa a l'illa. Aquest fet té molta importància, ja que disposar d'un nombre de dipòsit legal permet tenir coneixement de tota la producció cultural de Formentera, així com la seva conservació i difusió. La identificació amb la lletra F ja apareix a llibres i cartells que han sol·licitat el dipòsit legal.