• Català
  • Castellano
  • English
Premsa Hemeroteca Turisme L’àrea de Turisme de Formentera i el sector privat de l’illa uneixen esforços per dur a terme una campanya de posttemporada

L’àrea de Turisme de Formentera i el sector privat de l’illa uneixen esforços per dur a terme una campanya de posttemporada

ccampanyapost_webLa consellera de Turisme, Comerç i Mobilitat del Consell Insular de Formentera, Alejandra Ferrer, s’ha reunit avui amb diversos representants del sector privat de l’illa per a conèixer de primera ma les sensacions d’aquest sector sobre el funcionament de la temporada turística, així com de la possibilitat de posar en marxa una iniciativa conjunta per incentivar l’arribada de turisme en els mesos de setembre i octubre.

Aquesta trobada turística ha comptat amb un representant de la Cambra de Comerç, de la Petita i Mitjana Empresa de Formentera, de l’Associació Hotelera de Formentera i una representació del sector d’agències de viatge.

La conclusió general de tots els assistents ha set que, tot i la baixada de l’ocupació turística respecte el 2011, Formentera gaudeix d’un bona ocupació, amb un 85% al mes de juliol, fet desitjable per moltes destinacions que pateixen la crisi econòmica més directament. Si bé aquesta baixada es veurà reflectida en el sector turístic al final de la temporada, hi ha un percentatge de turistes que ens visiten que agraeix trobar una Formentera menys massificada en els mesos centrals de la temporada.

Per aquest motiu, des de l’àrea de Turisme de Formentera s’està treballant per aconseguir diferenciar-se d’altres destinacions turístiques i apostar per una millor relació qualitat-preu, en una conjuntura en què els mercats i la tipologia de turistes està patint una forta transformació.

En aquesta línia, s’ha acordat dur a terme la campanya “Descobreix Formentera a l’octubre”, que reuneix tota una sèrie de bonificacions i valor afegit, així com una gran oferta d’esdeveniments esportius i culturals, com la Setmana de Fotografia Submarina o els Caps de Setmana gastronòmics. Enguany aquesta campanya s’iniciarà el 15 de setembre, en lloc de l’1 d’octubre com es venia fent en els darrers anys.

Els assistents a la reunió s’han compromès a traslladar tots els acords a les respectives entitats i la propera setmana es tornaran a reunir per decidir quines son les actuacions i les bonificacions que s’oferiran.

Recordem que durant el mes de juliol, l’àrea de Turisme de Formentera es va dirigir a la conselleria de Turisme del Govern de les Illes Balears per tal de demanar finançament per dur a terme una campanya de promoció turística per als mesos de setembre i octubre. Donada la no resposta del Govern Balear i la recessió dels principals mercats emissors de Formentera, el mercat nacional i italià, juntament amb diversos factors que incideixen en les dades d’ocupació com la manca de connexions aèries i el preus de les connexions marítimes, s’ha d’incidir encara més en una campanya promocional extraordinària en els mesos de setembre i octubre i millorar així el promig final d’ocupació.

 

Gabinet de Premsa

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat