• Català
  • Castellano
  • English
Premsa Hemeroteca Turisme Formentera manté els percentatges d’ocupació turística tot i la crisi econòmica

Formentera manté els percentatges d’ocupació turística tot i la crisi econòmica

sandracampanyapost_webLa consellera de Turisme, Comerç i Mobilitat del Consell Insular de Formentera, Alejandra Ferrer, ha presentat avui en roda de premsa les dades d’ocupació del mes d’agost, així com un recordatori de l’inici de la campanya Descobreix Formentera a l’octubre i el calendari de promoció de posttemporada.

Pel que fa a l’estadística sobre les dades d’ocupació, s’ha elaborat en base a un estudi propi de la conselleria de Turisme. L’objectiu d’aquest estudi és complementar les dades oficial de la Federació Empresarial Hotelera d’Eivissa i Formentera, aportant noves informacions com la diversificació de mercats i el tipus de reserves efectuades.

Tal com es desprèn de les xifres d’ocupació, s’ha mantingut en la mateixa línia que l’any passat, amb un percentatge d’ocupació a la segona quinzena d’agost del 96.35% (96,71% al 2011). D’aquesta manera i tenint en compte que el percentatge de la primera quinzena d’agost va ser del 89,19%, la mitjana d’ocupació del mes d’agost ha estat del 92,74%, el què suposa una baixada d’entre 5 i 6 punts percentuals respecte el 2011, en què la mitjana d’ocupació va ser de 97.20%.

Tot i la crisi econòmica dels principals mercats turístics de Formentera, les xifres d’ocupació des de l’any 2008 mostren una tendència a l’alça, per la qual cosa des de l’àrea de Turisme de Formentera es continua treballant per millorar els percentatges en els extrems de la temporada.

Quant a mercats, l’italià i l’espanyol segueixen essent els més destacats durant el mes d’agost, tot i que enguany s’ha detectat un increment en l’arribada de turisme francès, polonès i holandès. La majoria de turistes contracten el seu viatge mitjançant touroperadors, assolint un 61,24%, mentre que un 38,76% ho fa per contractació directa. 

Les previsions dels mercats anglès i alemany per aquest mes de setembre són bones, tal com es desprèn de les converses que ha mantingut la consellera de Turisme amb els touroperadors d’aquests països. 

Valors afegits i bonificacions per gaudir de l’últim paradís de la Mediterrània
A punt de finalitzar la temporada turística, l’àrea de Turisme de Formentera continua encaminant les seus actuacions a fomentar l’ocupació en els extrems de la temporada turística, amb la campanya Descobreix Formentera a l’octubre.

Aquesta campanya arriba al segon any consecutiu com una activitat consolidada a l’illa. Com sempre, albergarà bonificacions com el 50% en els trajectes Eivissa- Formentera- Eivissa, paquets vacacionals per part de les agències de viatges i tot un llistat de valors afegits per als turistes que ens visitin a càrrec de l’Associació Hotelera.
Les activitats que s’oferiran en els mesos de setembre i octubre seran la Setmana de la Fotografia Submarina (Del 24 al 29 de setembre), el Festival de Guitarres de Formentera (14 i 15 de setembre), els Caps de Setmana Gastronòmics (28, 29 i 30 de setembre i 5, 6 i 7 d’octubre), la Volta a Formentera a peu (11, 12, 13 i 14  d’octubre) i excursions i sortides culturals arreu de l’illa. A més a més, destaca la celebració del Dia del Turista el 20 de setembre.

El client només haurà de fer una reserva en un dels allotjaments adherits a la campanya a través de la pàgina web www.formentera.es i presentar el val de descompte que s’enviarà juntament amb la confirmació de reserva.

D’aquesta manera, els mesos de setembre i octubre esdevenen una data idònia per gaudir d’una gran varietat d’activitats de turisme actiu combinades amb la riquesa natural i paisatgística i la bona climatologia que caracteritza la menor de les Pitiüses. 

Promoció de posttemporada
Pel que fa a la promoció que es durà a terme durant el darrer trimestre d’enguany i el primer trimestre del 2013, ja s’han acordat l’assistència a tallers de formació (workshops) i fires arreu d’Europa. En quant als tallers de formació, es visitarà Escandinava, Zuric, Ginebra, Hannover, Hamburg, Frankfurt i Munic.

Pel que fa a les fires promocionals, ja s’ha confirmat l’assistència a la Top Resa de París, la TTG Incontri de Rimini, el Tour Salon de Poznan (Polònia), la fira Rewe de Salzburg i la World Travel Market de Londres, totes elles des del setembre fins el mes de gener.
 
L’objectiu pel que fa a l’àrea de Turisme de Formentera va encaminat a donar continuïtat a la tasca de diversificació que es porta fent en els darrers anys, per tal de donar a conèixer Formentera a altres mercat com Alemanya, Àustria, Suïssa o República Txeca, sobretot tenint en compte que són mercats que disposen de connexions aèries amb Eivissa.

En aquest respecte s’ha arribat a un acord amb l’empresa alemanya Rewe per una col·laboració molt potent valorada en 36 mil euros, i que serà sufragada a parts iguals entre el Consell de Formentera i la mateixa empresa.

Es tracta d’una campanya que comença al setembre i s’estendrà durant tot el 2013 i consisteix en l’enviament de butlletins digitals mensuals a 10 mil agents de viatge, la realització de campanyes de ràdio a 14 ràdios diferents d’Alemanya, amb anuncis de 2 minuts durant una setmana, 4 seminaris dirigits a 40 agents de viatge, la realització de viatges de familiarització amb agents de viatge que es desplaçaran a Formentera per conèixer els atractius de l’illa i vendre la destinació de la millor manera, així com un programa de formació en línia per ensenyar als seus agents com obtenir llits i que oferir als clients que volen conèixer Formentera.

Aquesta empresa inclourà Formentera com a destinació turística a tots els seus catàlegs, fet molt important ja que no només té repercussió a Alemanya, sinó també a Suïssa, Àustria i República Txeca.

L’assistència de l’àrea de Turisme a fires i tallers de formació compta amb el recolzament logístic de l’Agència de Turisme Balear, amb els costos a càrrec del Consell Insular de Formentera.

Cal destacar la reunió el proper 19 de setembre, amb els 7 principals responsables de l’organització de creuers a les Illes Balears, mitjançant l’Oficina Espanyola de Turisme a Miami, amb la possibilitat de programar un dia d’excursió a Formentera. Es tracta de creuers d’escala mitjana que visiten les Illes Balears en els extrems de temporada.

Així mateix, s’ha arribat a un acord amb Tui Anglaterra i Tui Alemanya, per al lliurament de fulletons promocionals amb els atractius de Formentera que es repartiran durant el mes de setembre i octubre a l’aeroport d’Eivissa per tal de captar turistes de cara a la temporada 2013.
 

Gabinet de Premsa

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat