• Català
  • Castellano
  • English

L’Escola d’Estiu de Formentera ha superat les places ofertades i ha comptat amb la participació de 215 nens

escola_estiu7Durant els mesos de juliol i agost s’ha portat a terme un any més l’Escola d’Estiu de Formentera que enguany ha comptat amb una gran demanda d’inscripcions, superant les 200 places ofertades i acceptant un total de 215 participants.

Dirigida a nens i nenes d’entre 3 i 12 anys, l’Escola d’Estiu de Formentera s’ha consolidat com un recurs socioeducatiu durant l’època estival que promou alternatives d’oci i l’ús adequat del temps de lleure, potenciant entre d’altres el desenvolupament imaginatiu i creatiu dels participants que donen la possibilitat als nens d’adquirir diversos coneixements a través del joc com a eina educativa i d’aprenentatge, així com aprendre valors com la solidaritat, l’amistat, la responsabilitat, la confiança o el respecte cap als altres.

Les activitats s’han portat a terme a les instal·lacions del Col·legi Públic Mestre Lluís Andreu, a les del Col·legi de Sant Ferran i també al Col·legi Públic del Pilar de la Mola, arribant així a tots els centres educatius públics de l’illa.

El programa s’ha desenvolupat de dilluns a divendres de 9 a 14 hores des del dia 2 de juliol i fins al dia 31 d’agost, incloent l’escola matinera des de les 8.00 hores a tots els centres, afavorint així la conciliació de la vida laboral i la familiar.

En l’edició d’enguany s’ha portat a terme el programa previst amb el títol: “Barruguets, fades, fameliars i altres personatges” que ha contribuït al coneixement d’aspectes relacionats amb la cultura popular. Les activitats han fet un repàs als diferents contes, llegendes i rondalles (El gegant des Vedrà, La bruixa de la Mola, Els dos fameliars, etc.) que han servit d’introducció per treballar diferents temes a partir de jocs, cançons, manualitats, danses, gimcanes, teatre, etc. A més a més, l’Escola d’Estiu 2012 ha finalitzat el programa d’activitats amb un festival que ha tingut lloc a la Sala Municipal de Cultura, on cadascun dels grups ha presentat una actuació en la que els participants han posat en pràctica a través d’espectacles, balls, cançons i altres activitats treballades durant l’estiu.

L’equip de professionals que ha atès els nens i nenes ha estat format per una directora de temps lliure, vint monitors/es de temps lliure, dos monitores de suport i una persona diplomada en Educació Especial per atendre els participants amb necessitats especials. D’aquesta manera no s’ha superat la ràtio establerta d’un monitor de temps lliure per cada 10 participants.

Per centres, hi ha hagut sis grups amb tretze monitors de temps lliure i una diplomada en educació especial que ha permès atendre de manera adequada els participants amb necessitats educatives especials al centre Mestre Lluís Andreu, sis grups de participants amb set monitors de temps lliure a Sant Ferran i un grup unitari al centre del Pilar de la Mola amb dos monitores.

Gràcies als cursos de monitor de temps lliure que s’han realitzant durant els darrers hiverns, la majoria dels monitors i monitores han estat persones residents a Formentera. Això també ha fet que molts dels monitors ho haguessin estat també en edicions anteriors, un fet que s’ha considerat molt positiu perquè dóna una major estabilitat al desenvolupament del projecte a la vegada que representa una sortida professional consolidada per a joves durant els mesos d’estiu, com alternativa al sector serveis dedicat al turisme.

L’ estiu al Casal de Joves
Durant els mesos d’estiu, el Casal de Joves continua oferint la seva programació mensual amb activitats de tot tipus, però destaquen algunes de manera més especial que fan que l’ambient d’estiu també es respiri al Casal de Joves.

Són activitats més refrescants que es poden gaudir a l’aire lliure. Algunes d’elles suposaven l’inici de l’època estival i el final del curs escolar, com la Gran Gimcana aquàtica celebrada el dia 22 de juny en què els participants agrupats en diversos equips havien de superar les proves preparades pels monitors de temps lliure. Una altra activitat, va ser la jornada de patinatge celebrada el passat 30 de juny amb el programa A Tope Formentera, una jornada que incloïa una mostra de patinatge, acompanyada de música i altres activitats complementàries com slackline, capoeira i actuacions diverses a la pista de patinatge situada al costat de les pistes de tennis.

Al llarg de l’estiu han tingut lloc també diverses sortides (durant els mesos de juliol, agost i les previstes pel mes de setembre) a Aguamar, i les Jornades de Socorrisme que s’ofereixen exclusivament al Casal de Joves per part de l’equip de socorristes de les nostres platges per mostrar la importància que té la seva feina en la seguretat dels banyistes, així com també les diferents eines que utilitzen per a la pràctica diària de la seva feina. Són activitats molt esperades perquè es realitzen en un ambient lúdic que permet gaudir l’estiu amb l’assessorament dels monitors i monitores del Casal de Joves de Formentera.