• Català
  • Castellano
  • English
Regulació Estany des Peix
Premsa Hemeroteca Turisme El catàleg de cases rurals de Formentera suposa la regularització de 1000 places turístiques més

El catàleg de cases rurals de Formentera suposa la regularització de 1000 places turístiques més

Aquest catàleg és una demanda molt esperada per parts dels agents de viatge que es trobaven amb dificultats per a trobar habitatges turístics
El conseller de Turisme i Mobilitat del Consell de Formentera, Josep Mayans, ha presentat aquest matí el catàleg de cases a l’entorn rural, que ja va ser presentat prèviament a la Fira Internacional de Turisme, amb molt bona acollida per part del sector turístic professional.
La elaboració d’aquest catàleg va sorgir per una demanda per part dels comercialitzadors turístics, que es trobaven amb dificultats per a oferir estades turístiques a Formentera, sobretot en els mesos de pre i post-temporada.
Arrel d’aquesta sol·licitud, els serveis d’Ordenació Turística del Consell de Formentera, han elaborat aquest catàleg que comptabilitza més de 80 cases a l’entorn rural, que compleixen amb els requisits demanats a la llei  2/2005 de comercialització d’estades turístiques a habitatges.
La regulació d’aquestes cases situades a l’entorn rural suposa la legalització de 1000 places turístiques més, el què fa un total de 8500 places regularitzades a Formentera a dia d’avui.
Recordem, que l’estiu passat es varen regularitzar un gran nombre d’estades turístiques, fet molt necessari a Formentera, on la majoria de la oferta no està regulada. Aquest fet, tal com analitza el Pla de Marketing 2009 per a l’illa de Formentera, és considerat un dels principals obstacles per a l’arribada del turisme.

Requisits
Les vivendes incorporades a aquest catàleg han de complir un llistat de requisits, entre els què destaquen estar ubicades en zones aïllades de l’entorn rural i tenir un màxim de 6 dormitoris amb capacitat per a 12 persones, com a màxim. 
Així mateix, un altre dels requisits és donar-se d’alta com a comercialitzador en el registre de comercialitzadors d’estades turístiques a habitatges. Aquest és un tràmit obligatori que proporciona una assegurança d’explotació per a respondre davant qualsevol problema amb els habitatges llogats.
Els habitatges que s’adapten als requisits establerts adquireixen l’Acreditació de Qualitat Turística (AQF), que és un número d’identificació que es col·loca a la casa i que garanteix la qualitat de l’habitatge.
Cal destacar, que demà es durà a aprovació en sessió plenària la constitució de la Mesa de Qualitat Turística, integrada per INESTUR, Patronat de Turisme i Associació Hotelera de Formentera i les conselleries de Turisme del Govern Balear i del Consell de Formentera. 
L’aprovació inicial de la Mesa de Qualitat, juntament amb l’aprovació definitiva de la Comissió d’Ordenació Turística (pendent de passar per ple), donaran garantia tant de  la qualitat dels allotjaments com de les empreses turístiques, i permetran adoptar decisions relatives als establiments turístics, així com a qualsevol agent turístic i/o social.

Gabinet de Premsa

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat