• Català
  • Castellano
  • English
Premsa Hemeroteca Turisme Decepció de Formentera per l'estand de FITUR

Decepció de Formentera per l'estand de FITUR

FITUR WEBLa consellera de Turisme, Comerç i Mobilitat del Consell Insular de Formentera, Alejandra Ferrer, ha presentat avui a la Fira Internacional de Turisme de Madrid (FITUR), les novetats per a la temporada d'estiu d'enguany, amb un èmfasi especial pel que fa a la pràctica de turisme actiu. 

Formentera, ha encetat la promoció de l’any 2013 a una de les fires amb més importància dintre del panorama nacional. Per aquest motiu, la representant de Formentera ha expressat la seva absoluta decepció per l'estand atorgat per l'Agència de Turisme Balear. En primer lloc, la mala situació dins el recinte i l’escassa il·luminació, fan que la rotació de públic assistent s'hagi vist molt reduïda, fet que no ajuda a donar a conèixer les Illes Balears com a destinació turística.

Les característiques de l'estand, juntament amb la manca d’una promoció diferenciada amb la resta de destinacions espanyoles i amb la prohibició absoluta per part de l’ATB d’exposar material promocional, donen un caire desolador a l’estand i son les responsables de la poca afluència de visitants. La única via d'informació per als visitants és una pantalla de televisió tàctil, que presenta la oferta de Formentera d'una manera molt visual, tot i que no és efectiva si no t'acostes fins el mostrador.

D’altra banda, després de la bona experiència conjunta amb Eivissa a la fira World Travel Market de Londres, creiem que és absolutament necessari assistir amb un estand propi de les Illes Balears a les fires importants, per tal de representar la potència turística que som i que promocioni la nostra destinació d’una manera digna, sobretot tenint en compte que, en el nostre cas, es tracta de l’única indústria que tenim.

Altres destinacions espanyoles, conscients del potencial econòmic que representa el sector turístic, disposaven d’estand propi i han fet mostra de la importància de la promoció turística per a les seves destinacions. L'àrea de Turisme del Consell Insular de Formentera ja va manifestar a la ATB, la seva disconformitat sobre l’espai de les Illes Balears dins l’estand de Turespaña a la fira WTM, motiu pel qual varen contractar un espai conjunt amb Eivissa. La celebració de FITUR donava una segona oportunitat al Govern Balear a l'hora de representar les 4 illes, que una vegada més, ha demostrat la seva manca d'interès per Formentera i, sobretot, ha fet palès que és el Govern autonòmic qui decideix la promoció turística de cadascuna de les illes, tal com ha evidenciat amb l’ordre, en contra de la nostra voluntat, de retirar el material promocional de l'estand de Formentera, on hi està representat el sector privat de l'illa, que recolza econòmicament la promoció turística.

Tot i així, la preparació del personal de Turisme de Formentera i la planificació de multitud de reunions amb empreses del sector turístic, touroperadors i mitjans de comunicació, han donat els seus fruïts per Formentera, amb trobades amb el grup de comunicació Nast Traveller, Google i amb representants de les Oficines Espanyoles de Turisme (OET) de països europeus com Alemanya, Itàlia, Holanda, Polònia o França, amb la finalitat de promocionar Formentera en aquests mercats i continuar amb la tasca de diversificació. Destaca també la bona cobertura de la televisió de Madrid.

Les noves tecnologies continuen sent prioritàries, amb contactes pel disseny d'aplicacions telefòniques per dotar d'informació als nostres visitants, un tema que va en consonància amb la promoció que s’està potenciant en els darrers anys des de l’àrea de Turisme de Formentera.

El 2013, idoneïtat del binomi Formentera + Esport
Per enguany destaca l'edició d’un fulletó de turisme actiu en 5 idiomes. Els esdeveniments destacats per enguany son la II edició de la cursa Formentera all Round Trail, prevista pel dia 2 de març, la V volta a Formentera a Peu i la V Mitja marató, les dos curses programades al mes de maig, la V edició del Formentera to run, i les ja consolidades VI Setmana de la fotografia submarina, la XIII Volta a Formentera a peu de tardor i la XXV carrera de la Constitució- Memorial John Tunks-. Enguany destaca la creació d'esdeveniments esportius com el I Triatlon Olímpic al mes de setembre i la I Marnatón, una marató de natació a l'octubre.

Així mateix, com a totes les fires, es continuarà amb la promoció d’esdeveniments consolidats a l’illa, entre els quals destaquen els Caps de setmana gastronòmics, per tal de promoure la gastronomia illenca. En definitiva, FITUR es converteix en l’escenari clau perquè, tant professionals com públic de cap de setmana, coneguin les tendències més innovadores del turisme, multipliquin el seu negoci i gaudeixin al màxim de la preparació de seus propers viatges

Gabinet de Premsa

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat