• Català
  • Castellano
  • English
Regulació Estany des Peix
Sala de Premsa Hemeroteca Cultura i Patrimoni XI edició del concurs de fotografia Beni Trutmann

XI edició del concurs de fotografia Beni Trutmann

benitrutmann2013 webA partir d'avui, els amants de la fotografia, ja poden participar en el concurs de fotografia Beni Trutmann, el certàmen fotogràfic amb més trajectòria de l’illa, que enguany arriba a l'onzena edició. Així ho ha informat la consellera d'Educació, Cultura i Patrimoni de Formentera, Sònia Cardona.

L’XI edició del concurs de fotografia Beni Trutmann estableix des dels seus inicis la natura de Formentera en tots els seus àmbits, paisatge, fauna, vegetació o interacció humana amb la natura, amb l’objectiu de transmetre un compromís amb la defensa del medi ambient. De fet, aquesta iniciativa va sorgir per retre homenatge a la trajectòria d’aquest fotògraf tan important per a l’illa, el qual deixà un arxiu amb més de trenta mil fotografies, que mostren el seu amor per la bellesa natural de Formentera.

Els participants poden presentar fins a un màxim de 3 fotografies (analògiques o digitals), en les categories de blanc i negre i color. Els formats permesos són quadrat, digital, clàssic i panoràmic i els participants poden optar al primer, segon i tercer premi per a cada categoria, dotats amb 500, 300 i 200 euros respectivament.

Es constituirà un jurat que estarà format pels següents membres: un representant del Grup Balear d’Ornitologia i Defensa de la Naturalesa de Formentera, un representant de l’Obra Cultural Balear de Formentera, tres persones de reconeguda experiència en les arts visuals, un president i un secretari.

Les obres premiades passen a formar part de l’Arxiu d’Imatge i So i queden en possessió del Consell Insular de Formentera, que les pot utilitzar, sense fins lucratius, en qualsevol de les formes gràfiques que cregui oportunes (pòsters, cartells, Internet, etc.)

Amb aquest concurs anual de fotografia, el Consell de Formentera vol mantenir viva la memòria de Beni Trutmann i esdevé una oportunitat per als aficionats a la fotografia d’apropar-se a la feina i exemple que ens va deixar Beni Trutmann.

Els 10 anys de trajectòria han deixat un arxiu fotogràfic molt valuós per a la institució, amb 1.000 fotografies i la participació de més de 300 persones, només comptabilitzant els darrers 5 anys. L’expansió d’aquest certamen s’ha fet palesa amb l’arribada de fotografies procedents de llocs com Madrid, Barcelona, València, Lugo o Saragossa i, fins i tot, de països europeus.

El concurs culminarà en la tradicional exposició a la Sala d'Exposicions de l'Ajuntament Vell, que enguany s'inaugurarà el dilluns 29 d'abril, coincidint amb el lliurament dels premis. Normalment es lliuraven el dia 28 d'abril en homenatge al dia que va morir Beni Trutmann, però enguany per ser diumenge s'ha passat tot al dia 29 d'abril. L'exposició, que comptarà amb la selecció d'unes 50 fotografies, romandrà oberta fins el 10 de maig.

Les bases del concurs es poden consultar a la pàgina web del Consell de Formentera www.consellinsulardeformentera.cat

Gabinet de Premsa

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat

Wifi  Formentera