• Català
  • Castellano
  • English
Regulació Estany des Peix
Sala de Premsa Hemeroteca Cultura i Patrimoni L'àrea de Cultura de Formentera s'adhereix a les xarxes socials

L'àrea de Cultura de Formentera s'adhereix a les xarxes socials

agenda2013 webL’àrea d’Educació, Cultura i Patrimoni del Consell Insular de Formentera es posa al dia amb la creació d’una pàgina a la xarxa social Facebook, anomenada “Agenda Formentera” i que neix amb l’objectiu d’informar de les activitats culturals que es duen a terme a l’illa.

Aquesta aplicació és una de les utilitats de major desenvolupament recent, que reuneix persones amb interessos comuns, les quals poden compartir fotos, vídeos i/o missatges, aconseguint la connexió proporcionada per les plataformes digitals, mitjançant l’intercanvi i el traspàs d’informació.

Es tracta d’una eina molt útil per a una institució pública que aconsegueix una doble finalitat com és informar i interactuar amb la ciutadania. D’aquesta manera queda garantida la presència a les xarxes socials, per tal d’apropar les activitats culturals a la ciutadania i fomentar la seva participació, aprofitant el potencial de difusió i comunicació que representen les eines digitals avui en dia.

Amb ànim d’optimitzar el personal de l’àrea de Cultura, una persona de l’àrea s’encarrega diàriament d’actualitzar aquesta plataforma social que difon totes les iniciatives culturals de Formentera.

Codi QR
En la mateixa línia, l’àrea de Cultura ha incorporat el codi QR (en anglès “quick response code”), que significa codi de resposta ràpida i que a partir d’ara estarà present a totes les publicacions i cartelleria impreses que es facin des de Cultura.

Es tracta d’un sistema que permet emmagatzemar informació en una mena de codi de barres d’última generació. Es caracteritza pels tres quadrats que es troben en les cantonades i que permeten detectar la posició del codi al lector, només apuntant amb la càmera del mòbil.

Gràcies a aquest sistema pots capturar amb el teu mòbil la informació de contacte i localització de qualsevol empresa, guardar-la en l’agenda de contactes, trucar, visitar la seva web, enviar un correu electrònic o fins i tot veure on està situada al Google Maps.

Plataforma digital
Aquestes noves eines digitals, es sumen a la web del Consell de Formentera www.consellinsulardeformentera.cat, inaugurada el 2010 amb un disseny auster, visual i innovador.

La seva estructura persegueix fomentar l’ús de les noves tecnologies entre la ciutadania, a través d’una eina en línia que compta amb tota l’actualitat de la institució insular i que permet una navegació de fàcil domini.

Així mateix, l’any passat es va llençar el primer butlletí digital del Consell de Formentera, una nova eina de comunicació digital que esdevé una font informativa a l’abast de la ciutadania. S’envia de manera automàtica a principis de cada mes a una llista de contactes que suma més de vuit-centes persones que s’han donat d’alta per rebre informació actualitzada de la institució.

Editat amb recursos propis del Consell Insular, aquesta aplicació digital informa a la ciutadania en tres idiomes (català, castellà i anglès) amb la finalitat d’arribar a tots els àmbits possibles. La capçalera del nou butlletí digital segueix una coherència gràfica amb la web institucional i les persones interessades es poden subscriure a través de la mateixa.

La dimensió de l’abast de les noves aplicacions digitals, permet comptar amb una plataforma molt adaptada a les noves tecnologies que garanteix una major eficiència de recursos i costos.

Gabinet de Premsa

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat

Wifi  Formentera