• Català
  • Castellano
  • English
Regulació Estany des Peix
Sala de Premsa Hemeroteca Cultura i Patrimoni El Festival Formentera Film amplia el seu programa d'actes en la seva III edició

El Festival Formentera Film amplia el seu programa d'actes en la seva III edició

ff2013 webEl Formentera Film Festival; festival de curtmetratges, documentals i videoart celebra la seva tercera edició el cap de setmana del 23 al 26 de maig, amb una programació molt especial i uns convidats de luxe.

La novetat d’aquest any per part de l’associació organitzadora del Festival, Formentera Art, ha volgut fer un primer tast de la mostra el dia anterior a la inauguració oficial del festival. Aquesta iniciativa es celebrarà al Pilar de la Mola convertint-se d’aquesta manera en El festival al Festival.

Els amants del cinema podran gaudir de la projeccció de diversos curts guanyadors al XIV Certamen Internacional de Curtmetratges Ciutat de Sòria. Per mencionar algun dels passes, es projectarà, entre d’altres, el curt guanyador del premi Jurat Jove, “Aquell no era jo” o el premi del Jurat Oficial menció especial “The only flower”, una producció feta entre Xina i Espanya. En total 6 curmetratges de diverses nacionalitats, des de Noruega, França, passant pe República Txeca i Nova York. Aquesta iniciativa compta amb la col·laboració del director del certamen Javier Muñiz. La cloenda del Festival al festival conclourà amb una festa al mateix Pilar de la Mola.

El divendres tindrà lloc la inaguració oficial del Formentera Film, que engloba tres dies de trobades, vídeos, tallers i actuacions artístiques, situant l’illa de Formentera com a referent cultural d’àmbit nacional i internacional. La projecció oficial dels curts participants en el Festival Formentera Film serà a la nit, tot i que aquells que no puguin assistir-hi, tendran la possibilitat de veure les projeccions a la tarda del dia següent al cinema municipal. Recordem que, amb l’objectiu d’arribar al major nombre de públic possible, en acabar el Formentera Film tots els curtmetratges que participen del Festival passaran al fons de la Biblioteca municipal Marià Villangòmez.

Així mateix i continuant amb la programació, el divendres al centre cultural polivalent Antoni Tur Gabrielet tindrà lloc una representació teatral a càrrec d'Espai Frumentària, i es podran visitar dues exposicions; una a càrrec de Marta Muschietti (fotografia) i una vídeo instal·lació a càrrec de Lorenzo Pepe. Allí mateix seguint amb la tradició dels darrers anys tindrà cabuda la secció Espai unicef, que projectarà una selecció de curtmentratges per nens i nenes a càrrec d'UNICEF.

Al mateix temps, la Plaça de la Constitució albergarà la presentació del vídeo realitzat al taller organitzat per FormenteraRT i Unicef “Per a una Gota”. Recordem que aquesta iniciativa va ser molt aclamada a l'edició passada, ja que involucra al sector jove de l'illa mitjançant la realització d’un curtmetratge amb materials al seu abast i la posterior producció en un programa d’ús comú.

Les projeccions de la secció Espai Unicef continuen al dia següent al centre Antoni Tur Gabrielet mentre a la Plaça de Sant Francesc es donarà pas a l'obertura de la secció oficial del festival amb la projecció dels curts que van a concurs. Com a novetat, volem destacar la projecció musical dels carismàtics Marcos Torres & Lost Angeles DJ set, 2 dels dj's de rock mes reconeguts d'Eivissa, que s'encarregaran de la cloenda de la nit.

La darrer nit del Formentera Film Festival, s'ha organitzat una xerrada al centre “Gabrielet”, sota el nom “Turisme creatiu” amb la intervenció del coordinador de Ràdio Illa, Toni Ruiz i alguns membres de l'associació Formentera Filo Blu; Stefania Campanella, Antonio Scalzotto i Davide Scalzotto. En aquest aspecte, serà aquesta associació ( que promou un coneixement més ampli de la cultura i el mode de viure de l'illa i la seva gent) la qual lliurarà el premi Formentera al curtmetratge que desenvolupi millor el concepte de turisme creatiu.

El lliurament dels premis de la III edició del Festival Formentera Film es farà de la ma d'un jurat especialitzat en el setè art, tant en l’àmbit local com internacional, que decidirà el guanyador del concurs, el qual rebrà un guardó realitzat per Lorenzo Pepe. El premi del públic, el decidiran els espectadors i espectadores de Formentera que podran votar la millor pel·lícula. El guanyador rebrà una obra de Marta Muschietti. El jurat fomat pels nens i nenes, decidiran el millor curtmetratge de la secció Espai Unicef, amb un premi realitzat per Enric Majoral. Un cop lliurats els premis del Formentera Film 2013, es projectaran els curtmetratges guanyadors i quatre curts de la secció Extrafest a la cloenda d'aquesta edició, entre els que volem destacar "Plástica", dels alumnes de 4rt d'ESO de Formentera, un curtmetratge alemany seleccionat a la secció oficial del Festival de Cannes, dirigit per Klaus Huttmann, “Perseveritas Stone”un mini film de Pilar Aldea y "NEKAMA" (The Cave), de Yoav Cohen i premiat com el millor curtmetratge del Certamen Curts de Sòria.

Aquest festival no seria possible sense la col·laboració de persones voluntàries, tant de l'illa, com de fora, així com del sector empresarial de l'illa, que sense ànim de lucre ajuden en la logística i la realització d'aquesta iniciativa amb l'objectiu de mantenir una oferta cultural que pugui ser gaudida tant pels turistes que visiten l’illa en temporada baixa, com pels residents.

El Consell Insular de Formentera dóna suport any rere any a projectes que tenen com a objectiu potenciar l’art i la cultura mitjançant actes com el Formentera Film Festival que fan que Formentera sigui sinònim de garantia de qualitat turística i cultural.

FormenterART
FormenterART és una organització cultural sense ànim de lucre constituïda per Silvio Bandinelli, Monica Timperi, Viviana Carlet i Carlo Migotto amb l’objectiu de valoritzar Formentera, oferint visions inèdites a través d’una sèrie d’intervencions culturals i artístiques que a l’hora crean dimensions diferents. Dos dels seus membres, directors i productors, son residents a l’illa des de fa anys i es complementen a la perfecció amb la resta de l’equip, dos joves emprenedors en el camp de l’audiovisual, i l’equip creatiu del Lago Film Fest, un festival internacional de curtmetratges, documentals i guions que es fa a Lago (província de Treviso, al nord d’Itàlia)

Del 23 al 26 de maig de 2013
www.formenterafilm.com

Gabinet de Premsa

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat

Wifi  Formentera