• Català
  • Castellano
  • English
Regulació Estany des Peix
Sala de Premsa Hemeroteca Cultura i Patrimoni Inauguració de l'exposició del XI Concurs de fotografia Beni Trutmann i lliurament dels premis

Inauguració de l'exposició del XI Concurs de fotografia Beni Trutmann i lliurament dels premis

premibn2013 webLa convocatòria d'enguany del Concurs de fotografia Beni Trutmann ha arribat a la seva onzena edició amb la participació de 42 concursants que han presentat un total de 113 fotografies repartides en les categories de blanc i negre i color. D’aquest total, se n’han seleccionat 50 fotografies que formaran part de l’exposició a la Sala d’Exposicions de l’Ajuntament vell, que s'inaugurarà el proper dilluns 29 d'abril i estarà oberta al públic fins l’11 de maig, de dilluns a dissabte d’11 a 14 hores.

El lliurament dels premis de les dues categories tindrà lloc aquest any el dilluns 29 d’abril a les 20.00 hores, coincidint amb la inauguració de l’exposició.

Recordem que aquest certamen s’ha consolidat a Formentera com un dels més esperats, que premia les fotografies que exhibeixen la natura de l’illa en tots els seus àmbits, des del paisatge, la fauna i la vegetació o la interacció humana amb la natura, totes elles com una mostra de compromís amb la natura i la defensa del medi ambient.

La selecció dels premiats ha estat a càrrec d’un jurat compost per un representant del GOB de Formentera, un representant de l’Obra Cultural Balear i persones de reconeguda experiència en les arts visuals baix la presidència d’un representant del Consell Insular de Formentera.

Enguany i una vegada fetes les deliberacions per part dels membres del jurat i per unanimitat, s’ha acordat atorgar els 3 premis en la categoria blanc i negre, mentre que en la categoria de color s'ha acordat, després de molt deliberar, atorgar el primer premi i declarar deserts el segon i tercer.

Amb aquest concurs anual de fotografia que porta el seu nom, el Consell de Formentera vol mantenir viva la seua memòria i esdevé una oportunitat per als aficionats a la fotografia d’apropar-se a la feina i exemple que ens va deixar un dels fotògrafs per excel·lència de Formentera.

Els 11 anys de trajectòria del concurs de fotografia Beni Truttmann han fomentat la participació ciutadana i han deixat un arxiu fotogràfic molt valuós per a la institució, que les pot utilitzar, sense fins lucratius, en qualsevol de les formes gràfiques que cregui oportunes (pòsters, cartells, Internet, etc.) per donar a conèixer l’illa de Formentera i els seus racons.

L’exposició de fotografia Beni Trutmann és tot un referent a Formentera, amb la participació de gent de diferents àmbits de la Península; com Madrid, Barcelona, València, Lugo o Saragossa i, fins i tot, d’àmbit internacional, Suïssa o Alemanya en edicions passades.

Premiats 2013
Categoria blanc i negre
1r premi: Antonio Moreno Salmoral. 500 euros
2n premi: Anabel Costa Ferrer. 300 euros
3r premi: David Hernandez Martín. 200 euros

Categoria color
1r premi: Elena Marcos Solís. 500 euros
2n premi: desert
3r premi: desert

Gabinet de Premsa

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat

Wifi  Formentera