• Català
  • Castellano
  • English
Regulació Estany des Peix
Sala de Premsa Hemeroteca Cultura i Patrimoni Inici del Formentera Film Festival

Inici del Formentera Film Festival

formenterafilm2013 webEl Formentera Film Festival, festival internacional de curtmetratges, documentals i videoart, celebra la seva tercera edició el cap de setmana del 23 al 26 de maig, amb una programació molt especial i uns convidades de luxe: Lola Dueñas i Victoria Abril.

La novetat d'aquest any per part de l'associació organitzadora del Festival, Formentera Art, és una primera mostra el dia anterior a la inauguració oficial del festival. Aquesta preobertura se celebrarà al Pilar de la Mola amb el nom de El festival al festival (Dijous 23 de maig - 21.00 hores).

Els amants del cinema podran gaudir de la projecció de diversos curts guanyadors al XIV Certamen Internacional de Curtmetratges Ciutat de Sòria. Aquesta iniciativa compta amb la col·laboració del director del certamen Javier Muñiz. El festival al festival conclourà amb una festa també a Can Toni - al Pilar de la Mola.

El divendres tindrà lloc la inauguració oficial del Formentera Film, que engloba tres dies de trobades, vídeos, tallers i actuacions artístiques, situant l'illa de Formentera com a referent cultural d'àmbit nacional i internacional. La projecció oficial dels curts participants al Festival Formentera Film serà a la nit a la plaça de Sant Francesc, a l'aire lliure, encara que aquells que no puguin assistir, tindran la possibilitat de veure les projeccions a les 16:30 h del dia següent a el cinema municipal. Recordem que, amb l'objectiu d'arribar al major nombre de públic possible, en acabar el Formentera Film tots els curtmetratges seleccionats pel Festival passaran al fons de la Biblioteca municipal Marià Villangómez.

Al Centre Antoni Tur "Gabrielet" (20.00 h) es podran visitar dues exposicions: "Caló des morts" a càrrec de Marta Muschietti (il·lustradora i vídeo artista) i una exposició fotogràfica col·lectiva de 'Formentera Foto Blu', a més d'una vídeo-instal·lació "Osservazioni sulla Riva" a càrrec de Lorenzo Pepe. Allà mateix seguint amb la tradició dels darrers anys tindrà cabuda la secció Espai Unicef, que projectarà una selecció de curtmetratges per a nens i nenes a càrrec d'Unicef.

Alhora, la plaça de la Constitució acollirà la presentació del vídeo realitzat en el taller organitzat per Formentera Art i Unicef ​​"Per a una Gota". Recordem que aquesta iniciativa va ser molt aclamada en l'edició passada, ja que involucra al sector jove de l'illa mitjançant la realització d'un curtmetratge amb materials al seu abast i la posterior producció en un programa d'ús comú.

Les projeccions de la secció Espai Unicef ​​continuen els dies següents al Centre Antoni Tur "Gabrielet" mentre a la plaça de Sant Francesc es donarà pas a l'obertura de la secció oficial del festival amb la projecció dels curts que van a concurs. Com a novetat, destacar la intervenció musical dels carismàtics Marcos Torres & Lost Angeles DJ set, 2 dels DJ'S de rock més reconeguts de Eivissa, que s'encarregaran de la clausura de la nit (a seguir DJ José Toro i José Tobia).

L'última nit del Formentera Film Festival s'ha organitzat una xerrada al Centre Antoni Tur "Gabrielet", amb el nom de "Turisme creatiu" i amb la intervenció del coordinador de Ràdio Illa, Toni Ruiz i alguns membres de l'associació Formentera Filo Blu ; Stefania Campanella, Davide Scalzotto. En aquest aspecte, serà aquesta associació (que promou un major coneixement de la cultura i la manera de viure de l'illa i la seva gent) la que lliurarà el premi Formentera al curtmetratge que desenvolupi millor el concepte de turisme creatiu.

El lliurament dels premis de la III edició del Festival Formentera Film es farà de la mà d'un jurat especialitzat en el setè art, tant en l'àmbit local com en l'internacional, que decidirà el guanyador del concurs, el qual rebrà un guardó realitzat per Lorenzo Pepe. El premi del públic, per contra, ho decidiran els espectadors de Formentera que podran votar la millor pel·lícula. El guanyador, rebrà una obra de Marta Muschietti. El jurat format pels nens i nenes decidirà el millor curtmetratge de la secció Espai Unicef, amb un premi realitzat per Enric Majoral.

Un cop lliurats els premis del Formentera Film 2013, es projectaran els curtmetratges guanyadors i quatre curts de la secció Extrafest a la clausura d'aquesta edició, entre els quals volem destacar "Plàstica", dels alumnes de 4t d'ESO de Formentera i un curtmetratge alemany seleccionat en la secció oficial del Festival de Cannes, "Der Schwimmer" dirigit per Klaus Huettmann, "Perseveritas Stone" un mini film de Pilar Aldea, "NEKAMA" (The Cave), de Yoav Cohen i premiat com el millor curtmetratge del Certamen de Curts de Sòria.

Aquest festival no seria possible sense la col·laboració de persones voluntàries, tant de l'illa, com de fora, així com del sector empresarial de l'illa, que sense ànim de lucre ajuden en la logística i en la realització d'aquesta iniciativa amb l'objectiu de mantenir una oferta cultural que pugui ser gaudida tant pels turistes que visiten l'illa en temporada baixa, com pels residents.

El Consell Insular de Formentera dóna suport any rere any projectes que tenen com a objectiu potenciar l'art i la cultura mitjançant actes com el Formentera Film Festival, que fan que Formentera sigui sinònim de garantia de qualitat turística i cultural.

Del 23 al 26 maig 2013
www.formenterafilm.com

Gabinet de Premsa

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat

Wifi  Formentera