• Català
  • Castellano
  • English
Premsa Hemeroteca Turisme Obertura del mercat rus a Formentera

Obertura del mercat rus a Formentera

agentsrusssos webAquest matí, la consellera de Turisme de Formentera, Alejandra Ferrer i el cap de promoció turística, Carlos Bernús, han rebut la segona tanda d’agents de viatge russos, en el que es coneix com a viatge de familiarització o famtrip.

El dijous passat es varen desplaçar a l’illa un grup d’unes 40 persones que, juntament amb el grup d’avui, sumen al voltant de 80 agents de viatge de l’operador turístic “Natalie Tours”, que visiten Formentera amb l’objectiu de conèixer els atractius turístics de l’illa. Així mateix, els acompanya una guia de parla russa.

Es tracta de dos viatges de familiarització, programats arran de les reunions mantengudes en el marc de la MITT de Moscou de 2013. Recordem que durant el mes de març, Formentera va assistir a aquesta fira i va mantenir diverses trobades amb operadors turístics locals i petites agències locals, facilitant les dades de contacte d’empreses d’allotjament i altres dades d’interès de Formentera.

Natalie Tours és actualment el principal operador turístic rus que opera a les Illes Balears i si bé és un mercat coneixedor de Mallorca i Eivissa, és la primera vegada que es desplacen a Formentera. Iniciatives com les d’avui, intenten apropar el turisme rus a l’illa. Les previsions indiquen un augment d’un 20 % pel que fa a l’arribada del mercat rus a Espanya per enguany. Cal destacar que aquest estiu Eivissa comptarà amb una connexió aèria setmanal amb Moscou, la qual cosa repercutirà positivament en l’arribada de turistes russos.

Des de l’àrea de Turisme es porta treballant en l’obertura d’aquest mercat a l’illa, tal com ho fan paleses iniciatives com l’assistència per primera vegada a la MITT de Moscou i la traducció al rus del Manual del Turista, fulletó principal de promoció de Formentera.

Així mateix, i tenint en compte que el mercat rus és una de les apostes del Patronat de Turisme de Formentera, d’igual manera que ho és l’alemany, l’anglès i el francès, s’ha comptat amb la col·laboració de la Cambra de Comerç d’Eivissa i Formentera per editar una revista conjunta que es va repartir a Turepaña. Aquesta revista està sent distribuïda per operadors turístics russos a les seves agències. A més a més, s’ha aconseguit tenir alguna pàgina de Formentera com a destinació turística en els catàlegs dels operadors turístics russos i la organització dels viatges de familiarització els permet conèixer la destinació de primera mà.

Aquesta trobada ha contemplat activitats com un recorregut per les platges de Formentera, una visita al Parc Natural de ses Salines, així com un passeig per la zona comercial del nucli urbà de Sant Francesc, amb els seus productes típics com artesania i moda de l’illa. A més de donar a conèixer la infraestructura hotelera, per tal que comptin amb la informació necessària per poder vendre la destinació adequadament. En aquest respecte, se’ls ha portat a visitar els hotels amb els que treballen els touroperadors russos i el Grup Insotel els hi fa fet una benvinguda oficial a l’hotel Formentera Playa.

Gràcies al conveni d’associació d’empreses amb l’empresa naviliera Trasmapi, l’àrea de Turisme té a la seva disposició 200 trajectes d’anada i tornada per viatges de familiarització a canvi de la promoció del seu logotip per part del Consell Insular.

Per altra banda, avui s’ha rebut un altre grup de 18 agents de viatge alemanys del TT.OO. alemany REWE Touristik, per tal de continuar fiançant el mercat alemany en els extrems de temporada.

L’objectiu d’aquests viatges promocionals és donar a conèixer l’oferta de l’illa in situ, així com dotar als agents de viatges de les eines adequades per vendre Formentera com a destinació turística.

Gabinet de Premsa

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat