• Català
  • Castellano
  • English
Regulació Estany des Peix
Sala de Premsa Hemeroteca Cultura i Patrimoni El Consell de Formentera renova el conveni amb ACAF per a la producció de continguts de Ràdio Illa

El Consell de Formentera renova el conveni amb ACAF per a la producció de continguts de Ràdio Illa

covneniacaf web2013El Consell Insular de Formentera i l’Associació Cultural Àudiovisual de Formentera (ACAF), han signat avui de matí un conveni de col·laboració per a la gestió dels continguts de Ràdio Illa per enguany per valor de 33.000 €, un import superior a l'any passat, que va assolir els 28 mil euros. Així, ho ha informat el president del Consell Insular, Jaume Ferrer i la consellera de Cultura, Sònia Cardona.

Aquesta signatura significa donar un pas endavant per a la consolidació de la ràdio, de caràcter públic, així com dotar de nous continguts la programació setmanal, reforçant el programes els caps de setmana i la cobertura d’esdeveniments tant esportius com culturals. L’objectiu d’ACAF és donar un servei diari d’informació local, nacional i internacional, a més de fomentar la cultura, la música, l’esport i la participació ciutadana.

ACAF, va néixer l’any 2006 com una associació sense ànim de lucre, formada per un grup de professionals de la informació de Formentera, juntament amb persones voluntàries i alguns membres fundadors de Ràdio Illa (1986), que hi comencen a treballar per tornar a recuperar l’activitat de l’emissora, que uns anys abans havia aturat totalment l’emissió regular.

En aquell moment, l’Ajuntament ja havia construït el Centre Social des Molí, a la planta pis del qual s’ubiquen els estudis definitius de la ràdio municipal. L’Ajuntament cedeix l’ús d’aquest espai a ACAF i els seus membres elaboren un projecte de programació per a l’emissora, entenent-la com un mitjà públic de comunicació social i oferint paral·lelament activitats com el Taller de Ràdio, amb gran participació.

ACAF signa el març de 2008 un conveni amb el Consell Insular de Formentera pel qual assumeix la producció de continguts de l’emissora municipal amb la idea d’oferir un servei de comunicació públic professionalitzat i adaptat a les noves tecnologies. Al llarg d’aquell any, ACAF va començar a emetre un magazín setmanal de 2 hores (tots els dissabtes) anomenat “Formentera a prop”, conduït per Josep Rubio. A poc a poc, va anar agafant forma i el mes maig de 2009, aquest programa es va convertir en un magazín matinal diari d’una durada de 3 hores, anomenat “De Far a Far”, amb la incorporació del nou coordinador Toni Ruiz l’any 2011. A dia d'avui, la graella està completa de les 8 a les 12 hores, amb la incorporació dels butlletins informatius al migdia i els programes voluntaris a la nit.

Ràdio Illa s’ha consolidat com un referent en l’actualitat de l’illa, incorporant noves seccions i adaptant el format a les exigències dels oients. A banda d’oferir les notícies diàries i el repàs de premsa, “De Far a Far”, inclou una vintena de col·laboradors que ofereixen una àmplia diversitat d’espais culturals, artístics, gastronòmics, divulgatius, humorístics i polítics. Destaca sobretot la tertúlia diària que s’ofereix cada dia a Ràdio Illa i que constitueix un debat social que afavoreix la participació ciutadana.

En els darrers anys, ACAF ha aconseguit objectius importants per a Ràdio Illa. Un dels més destacats és la incorporació de la ràdio en xarxes socials, com ara Facebook i Twitter, així com la nova pàgina web de la ràdio, més moderna i funcional i que ofereix més serveis a les persones usuàries i millor emissió en línia. Aquest fet ha permès tenir una millor interacció amb els oients, el que significa més participació ciutadana, més audiència i més riquesa en els continguts dels programa. A més, el perfil de Ràdio Illa és ara mateix un dels fòrums digitals més participatius de Formentera.

Una altra de les fites importants ha estat l’augment de la seva presència en els carrers. A poc a poc, s’ha anat donant cobertura a diferents esdeveniments culturals de gran transcendència a Formentera com les Festes de Sant Jaume o les Festes de Santa Maria, entre d’altres. I sobretot des de l'any passat, destaca el desplegament de mitjans per donar cobertura esportiva a la S.D. Formentera.

Gabinet de Premsa

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat

Wifi  Formentera