• Català
  • Castellano
  • English
Regulació Estany des Peix
Sala de Premsa Hemeroteca Cultura i Patrimoni Avui comença la música a les places de Formentera amb el cicle “World Music” al nucli des Pujols

Avui comença la música a les places de Formentera amb el cicle “World Music” al nucli des Pujols

Continua la música en viu el dissabte amb el Jazz a la Plaça
musica3Amb l’arribada del mes de juny, Formentera ofereix una gran varietat d’activitats a l’aire lliure per gaudir de les nits fresques d’estiu. L’arribada de la calor marca l’inici del Cicle de música a les places així com la posada en funcionament dels mercats estacionals. Avui inaugura aquest cicle, la iniciativa “World Music” al nucli turístic des Pujols i el dissabte comença el Jazz a la paça de Sant Francesc amb l'actuació de dos convidats especials per al primer concert de l'estiu com son Gustavo Rojo, d'Argentina i Alberto Fuentes, d'Eivissa.

Aquest ventall d’activitats, dirigides tant a turistes com a residents, s’estén durant tot l’estiu, amb l’objectiu de promoure la cultura i gaudir dels espais públics com una forma de foment de la integració social. Per aquest motiu, molts dels pobles de l’illa, acullen concerts a l’aire lliure, de dijous a dissabte, constituint una oferta musical consolidada a Formentera i que compta amb molta acceptació per part de la ciutadania.

Així, la plaça d’Europa des Pujols programa World Music, amb l’actuació en directe del grup Antena Libre cada dijous a partir de les 23 hores, la plaça de Sant Francesc programa Jazz cada dissabte a partir de les 22 hores de la mà de la banda de jazz més entranyable de Formentera, conjuntament amb la col·laboració d’artistes de gran prestigi internacional i nacional, els quals compten amb un públic fidel any rere any.

Aquesta iniciativa musical està organitzada per l’associació Jazz & Co i Antena Libre, amb la col·laboració de l’àrea de Cultura del Consell Insular de Formentera. La finalitat és conservar i fomentar la música en tots els seus vessants, i promoure tot tipus d’activitats musicals per tal de donar sortida a la creació musical a través d’actuacions en directe.

Juny musical
World Music
Des de la reestructuració de la plaça d’Europa des Pujols, aquest espai esdevé un lloc idoni per a la celebració d’activitats. Es tracta d’un punt representatiu al poble turístic per excel·lència de Formentera que no comptava amb cap activitat musical regular fins a l’inici d’aquest cicle.

Cada dijous, la banda musical Antena Libre amenitza la plaça des Pujols amb música llatina i ritmes del món amb el so de 2 guitarres, 1 percussió, 1 acordió i 1 vocalista, entre d’altres. Així, la gent d’aquesta localitat pot gaudir d’un espai que propicia un entorn social i comercialment més viu.

Jazz a la plaça
El jazz a la plaça és una de les activitats més històriques i consolidades a Formentera, de la mà d’un grup de músics amateurs de l’illa que segueixen la premissa d’innovar-se any rere any. Els membres base de la banda Jazz Connotation són Tony Gartell (corneta i violí) Enrique González (guitarra), Vicente Roselló (baix), Bruce Gartell (bateria) i José Guzmán (trombó). El cicle de concerts de Sant Francesc compta amb una programació que cada setmana inclou músics de reconegut prestigi de França, Alemanya, Espanya, així com altres artistes que són a l’illa de vacances o que s’animen a fer col·laboracions esporàdiques.

Els darrers anys hi han col·laborat artistes musicals de renom com Carlos Sarduy (trompeta) i Regis Molina (saxofon alt) del recent grup escindit Ojos de Brujo i altres que hi participen cada estiu com el popular guitarrista i violinista alemany Michael Gechter. Des de les 22.00 fins a les 01.00 hores, els assistents gaudeixen d’una nit al so del jazz, amb la imatge de l’església de fons, que constitueix un espectacle idíl·lic per gaudir a les nits d’estiu.

A partir del mes de juliol, aquesta oferta és complementarà a la plaça de Sant Ferran, que programa concerts de Música en Viu cada divendres a partir de les 22 hores a càrrec de músics residents a l’illa.

World Music cada dijous a partir del 13 de juny a les 23 hores a la plaça d’Europa des Pujols.
Jazz a la plaça cada dissabtes a partir del 15 de juny a les 22 hores a la plaça de la Constitució de Sant Francesc.
Música en viu cada divendres a partir del 5 de juliol a les 22 hores a la plaça de l’Església de Sant Ferran.

Gabinet de Premsa

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat

Wifi  Formentera