• Català
  • Castellano
  • English
Premsa Hemeroteca Turisme Mesa d'Alcaldes per al Turisme

Mesa d'Alcaldes per al Turisme

mesaalcaldes2013 webAvui ha tengut lloc la primera trobada de la Mesa d'alcaldes per el turisme a Formentera, després de la seva constitució a finals de l'any 2011. Hi han assistit el president del Consell Insular de Formentera, Jaume Ferer, acompanyat de la consellera de Turisme, Alejandra Ferrer i el cap de promoció turística de Formentera. Pel que fa als assistents de la CAIB, s'han desplaçat el president del Gover Balear, José Ramón Bauzá, el conseller de Turisme, Carlos Delgado, el director general de Turisme, Jaime Martínez, el director de l'Agència de Turisme Balear, Marcial Rodríguez, entre altres càrrecs del Govern Balear.

L'ordre del dia de la sessió d'avui incloïa temes com una proposta de jornades de formació que tendran lloc a les Pitiüses sobre gestió de destinacions turístiques, el desenvolupament del Sistema Integral de Qualitat en destinació Turística (SICTED), que a Formentera està tenint molts bons resultats i altres temes de promoció turística, com una plataforma tecnològica que es va posar a prova a FITUR i que ara té com a objectiu convidar a totes les illes a introduïr les dades turístiques més rellevants, de cara a tenir-ho tot llest per la fira World Travel Market de Londres.

Per altra banda, s'ha tractat el Pla de desenvolupament Turístic municipal de Formentera que preveu executar una sèrie d'actuacions a zones qualificades de “madures”, que en el cas de Formentera es tracta del nucli turístic per excel·lència des Pujols. En aquest respecte, el Consell de Formentera treballàr per presentar un avantprojecte abans de finals d'any per tal de renovar algunes infraestructures d'aquest nucli.

Pel que fa a altres temes no inclosos en l'ordre del dia com el deute del Govern Balear cap a Formentera, que ascendeix a 18 milions, el president de la CAIB s'ha compromès a treballar per a que la institució insular sigui qualificada com a proveedor i sol·licitar el deute. Pel que al traspàs de les competències en promoció turística, José Ramón Bauzà, s'ha compromés a fer-ho efectiu abans d'acabar la legislatura, tot i que no ha comentat si vindrien dotades econòmicament.

Gabinet de Premsa

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat