• Català
  • Castellano
  • English
Regulació Estany des Peix
Sala de Premsa Hemeroteca Cultura i Patrimoni VIII edició del Cinema a la fresca

VIII edició del Cinema a la fresca

cinemafresca2013 webUn any més arriba a Formentera el Cicle de Cinema a la fresca, una iniciativa que enguany assoleix la seva vuitena edició i que és molt ben acollida tant per als residents com per als turistes que ens visiten. La projecció dels clàssics i els contemporanis del cinema nacional i internacional esdevé una cita obligatòria a Formentera durant els mesos d’estiu, que s’organitza cada dimarts i dijous a Sant Francesc i Sant Ferran, respectivament.

Durant tres mesos, des de principis de juliol fins a finals de setembre, l’àrea de Cultura del Consell Insular de Formentera organitza, sota la direcció artística de Veronique Landy, una programació variada que s’ha consolidat com un atractiu més de l’oferta cultural a Formentera durant els mesos d’estiu, amb una mitjana de 200 espectadors per pel·lícula.

La pel·lícula que inaugura el cicle de cinema el 2 de juliol al jardí de ses Eres és l'espanyola "Blancanieves", un film de l'any passat del director Pablo Berger, que ha obtingut 34 premis de caire internacional. Destaca el premi especial del Jurat al Festival Internacional de Cine de San Sebastián i la Concha de Plata a la millor actriu per la intepretació de Macarena Garcia. Així mateix, va ser guardonada a moltes de les categories de la XXVII edició dels Premis Goya, emportant-se el goya a la millor pel·lícula, millor fotografia, millor guió original, entre molts altres.

Enguany, destaca la projecció d'un cicle de cinema francés en homenatge al director Chris Marker, qui va morir el juliol del 2012 i a qui se li atribueix la invenció del documental subjectiu. El seu reconeixement internacional li va arribar amb el curtmetratge “El muelle” (la Jetée,1962), que conta experiments científics sobre viatges en el temps en un món postapocalíptic i que es projectarà a Sant Francesc el 10 de setembre. L'altre film del director francés és “Sin sol” (Sans solei, 1983), on reflecteix el seu interés per la tecnologia digital.

Així mateix, destaca la projeccció del film de Martin Scorsese “La invención de Hugo”, de l'any 2011, que ret homenatge al director Georges Méliès, un dels primers cineastes en utilitzar múltiples exposicions, la fotografia en lapse de temps, la dissolució d'imatges i els fotogrames pintats a mà. Precedeix a la projecció de Scorsese, una de les pel·lícules més famoses del director francés, el curt “El viaje a la luna”, que narra un viatge estrany, surrealista i fantàstic, inspirat per Julio Verne.

Amb una programació de cinema d’autor en versió original, es projectaran un total de 22 pel·lícules de nacionalitats variades des de Xile, Regne Unit o Portugal, passant per Itàlia, Alemanya, Estats Units o Taiwan, rodades entre principis del segle XX i l'actualitat. Per a ressaltar-ne algunes, es projectarà l'opera prima del cineasta espanyol Pedro Almodovar “Pepi, Luci, Bom y otras chicas del montón”, del 1980 i que després de 33 anys segueix sent un alenada d'aire fresc per la seua llibertat i desimboltura.

Així mateix, no podia faltar un clàssic del cinema espanyol, amb els germans Monty Python. L'anglesa “Los caballeros de la mesa cuadrada”, dels directors Terry Gillian y Terry Jones, conta les aventures del rei Artur i els seus cavallers en la ceva incessant recerca del Sant Grial. El fim americà “I am not there”, de Todd Haynes és un retrat del legendari músic Bob Dylan. El film consta de vàries històries que representen diferents moments de la vida personal i professional del cantant nord-americà que va revolucionar la música popular en els anys 60 i 70.

L’entorn obert i natural dels emplaçaments escollits (jardí de ses Eres i plaça de Sant Ferran) atorguen als espectadors una tranquil·litat i una relaxació vital per gaudir d’un cicle de cinema, que té com a objectiu fomentar el cinema internacional entre turistes i residents. La sessió de cinema a la plaça de Sant Ferran, juntament amb el Mercat Artístic i el Mercat Artesà han aconseguit reactivar aquesta zona i convertir-la en un focus artístic i cultural.

VIII cicle de cinema a la Fresca
Cada dimarts al jardí de ses Eres a les 22 hores. A partir del 2 de juliol
Cada dijous a la plaça de Sant Ferran a les 22 hores. A partir del 4 de juliol

Gabinet de Premsa

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat

Wifi  Formentera