• Català
  • Castellano
  • English
Premsa Hemeroteca Turisme Els mesos de maig i juny pronostiquen una bona temporada d'estiu en quant a ocupació turística

Els mesos de maig i juny pronostiquen una bona temporada d'estiu en quant a ocupació turística

ocupjuny2013 webLa consellera de Turisme, Comerç i Mobilitat del Consell Insular de Formentera, Alejandra Ferrer, ha informat aquest matí en roda de premsa sobre les dades d’ocupació a Formentera durant la primera quinzena de juny, unes xifres superiors al mateix període de l’any passat que, juntament amb la millora de la ocupació al mes de maig, indiquen molt bon pronòstic per aquesta temporada.

Aquestes estadístiques s’han elaborat en base a un estudi propi de l’àrea de Turisme, les quals son indicadores dels esforços realitzats en promoció turística, així com de la implicació i participació del sector privat, que ha redundat en millors resultats pel que fa a la ocupació i en la diversificació de mercats.

Així, els percentatges de la primera quinzena de juny són millors que la temporada passada, amb una ocupació del 76.50%, 8 punts i mig superior que en el mateix període del 2012, que va assolir quasi el 68% d'ocupació. Es tracta del segon millor resultat en els darrers 5 anys pel que fa al mes de juny, després de les extraordinàries xifres d'ocupació de l'any 2011, que va registrar un 82,67% d'ocupació turística.

L’ocupació en el mes de juny s’ha vist reforçada per l’esforç que s’està fent en els darrers anys des de l’àrea de Turisme quant a accions promocionals. Aquesta primera quinzena, s'ha detectat una diversificació de mercats, amb l'arribada de més turisme francès i anglès. La previsió per aquesta temporada és un equilibri entre el mercat italià i espanyol, ja que tal com mostren les estadístiques del mes de juny, s'ha registrat una major presència del mercat espanyol (43%), seguit de l'italià (38%), l'alemany (14%) i l'anglès. De fet, el mes de maig ja augurava aquestes estadístiques amb un 31% d'espanyols, un 27% d'italians i un 18% d'alemanys.

Això és degut a la feina feta durant l'hivern amb touroperadors i agents turístics, mitjançant la signatura de convenis de promoció turística i contractacions de les plantes hoteleres amb touroperadors anglesos i alemanys, la qual cosa fa que hi hagi un equilibri en la presència d'aquests mercats a l'illa, aconseguint una temporada turística més llarga i més rendible per als agents turístics de l’illa.

Així mateix, s'ha detectat una tendència pel que fa a l'arribada de turisme familiar, així com a la predominància durant el juny d'estàncies curtes, sobretot pel que fa al turisme nacional, donada la proximitat de les Illes Balears.

Una dada curiosa detectada per les oficines d'informació turística de Formentera és l'arribada de nacionalitats més exòtiques com és el cas de turistes escandinaus, americans, coreans, brasilers i d'Europa de l'est. Pel que fa a la presència de mercats de l'est, s’han destinat esforços per a la realització de viatges de familiarització amb operadors turístics per la captació de nous països com Polònia i Rússia, continuant amb la feina de diversificació de mercats.

A més a més, enguany s’ha destinat més pressupost per actualitzar tots els fulletons de platges, gastronomia i celebració de casaments a Formentera. No pot faltar la presència de Formentera en línia, amb la web www.formentera.es, que s’actualitza diàriament, així com la seva presència a xarxes socials com Facebook o Twitter, que fan difusió de l’agenda cultural, i altres activitats així com l’atenció personalitzada en temps real.

Gabinet de Premsa

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat