• Català
  • Castellano
  • English
Regulació Estany des Peix
Sala de Premsa Hemeroteca Cultura i Patrimoni Els artistes de Formentera reten homenatge al poeta Marià Villangòmez en una exposició col·lectiva

Els artistes de Formentera reten homenatge al poeta Marià Villangòmez en una exposició col·lectiva

exposiciovillangomez 2013WEBLa consellera de Cultura i Patrimoni del Consell Insular de Formentera, Sònia Cardona ha presentat avui en roda de premsa, acompanyada de la tècnica de Cultura Anna Costa i de diversos artistes de l'illa, la inauguració de l'exposició col·lectiva “Marià Villangómez i Formentera”, que serà inaugurada a la Sala d'Exposicions de l'Ajuntament Vell el proper 22 de juliol i estarà oberta al públic fins el 10 d'agost.

Aquesta exposició està representada per un grup d’artistes de Formentera, els quals interpreten una petita mostra de l’obra poètica de Marià Villangómez. Així, tots ells reten homenatge al poeta i escriptor pitiús en el centenari del seu naixement amb tècniques tant diferents com el collage, fotografia, oli, acrílic, paper o tècnic a mixta.

Hi participen Celia Jiménez, que treballa amb materials reciclats, Enric Riera, que presenta una peça on el protagonista és el color blau del mediterrani, Fran Lucas amb una peça que combina el collage i l'assemblage d’elements naturals, Gilbert Herreyns, que introdueux material del seu entorn més proper en la seva obra, Josep Maria Moreu que presenta una instantània amb una escultura feta per ell, Maribel Escandell exposa una obra inspirada en la naturalesa i la mar de Formentera, Pier Paola Cané crea imatges minucioses de paper i acrílic que conten petites històries, Robert Hawkins ens mostra un cop més la naturalesa de Formentera a través dels colors i Teresa Matilla que combina materials diversos. El resultat, 9 obres plàstiques basades en l’obra escrita de Marià Villangómez.

Recordem que al llarg d’aquest any 2013 es celebra el centenari del naixement del poeta eivissenc, Marià Villangómez. A més d’una obra consolidada i madura, l’escriptor pitiús va realitzar alguns dels poemes que millor han descrit l’illa de Formentera i fins i tot han estat musicats pel grup Uc, que l’han convertit en un himne popular. Aquet llarg poema, titulat precisament “Formentera”, està construït a manera de llenços —un total de 20 estrofes— que pinzellen, com els quadres, una única temàtica: la nostra illa.

La voluntad del Consell de Formentera es fer  arribar a tota la ciutadania l’obra i mestratge del poeta, acomplint amb els objectius de l’Any Villangómez i una de les finalitats es fer d'aquesta mostra una exposició itinerant per la resta de les Illes Balears.

La literatura i, més encara, la poesia, sempre ha compartit amb l’obra pictòrica uns llaços importants. Totes dues es valen de la imatge i ben sovent s’han comparat les traces de pinzell sobre llenç amb les traces dels versos sobre el paper. És per aquest motiu que amb aquesta exposició tenim una oportunitat més de veure palesa aquesta relació estreta.

Amb aquesta exposició, els artistes de la nostra illa se sumen així a l’homenatge que durant tot l’any s’està retent al poeta. Els versos, d’aquesta manera, s’entremesclen amb la feina dels artistes, les diverses tècniques emprades i la seua interpretació.

Formentera és present en l’obra de Villangómez, fins i tot quan no s’hi refereix directament, perquè en la seua concepció de la pròpia terra, Formentera és tan seua com Eivissa.

Gabinet de Premsa

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat

Wifi  Formentera