• Català
  • Castellano
  • English
Regulació Estany des Peix
Sala de Premsa Hemeroteca Cultura i Patrimoni El centre Antoni Tur “Gabrielet” acull dos exposicions durant el mes d’agost

El centre Antoni Tur “Gabrielet” acull dos exposicions durant el mes d’agost

gabrieleta2013webEl Centre Antoni Tur “Gabrielet” de Formentera albergarà durant tot el mes d’agost dos exposicions, una de la qual és un recull de l’obra feta pel ceramista Àngel Berenguer en els darrers 20 anys, i l’altre ret homenatge als paisatges agraris de Formentera.

Així, l’exposició “Mirada Enrere” d’Àngel Berenguer es podrà visitar a l’ala d’artesania del “Gabrielet” de l’1 al 15 d’agost i l’ala d’agricultura del centre acollirà el projecte “Agropaisatges Insulars”, una recopilació de fotografies que es podrà visitar durant tot el mes d’agost.

Mirada Enrere
Aquesta exposició del ceramista resident a Formentera des dels anys vuitanta, Àngel Berenguer, mostra un recull de la seva obra, que es tracta de peces de ceràmica amb un format de pintura, sent un dels pocs a Formentera que fa servir aquesta tècnica per a les seves creacions.

El ceramista Àngel Berenguer (Fraga, 1952) va descobrir Formentera el 1970 i va aprendre l’estima per la ceràmica gràcies al seu mentor, precisament en “Gabrielet”, amb qui va treballar per mes de 10 anys.

Per les seves peces, Berenguer utilitza materials com pintura, olis, terra, ciment o fusta, que barreja amb una base cristal·lina per tal de crear els seus pigments metàl·lics. Àngel Berenguer assenyala que els ceramistes tenen la seva pròpia gamma de colors, les seves fórmules magistrals úniques i irrepetibles.

Es Centre Antoni Tur “Gabrielet” programa exposicions de qualitat durant tot l’any amb els artistes i artesans de Formentera, amb la finalitat de divulgar les creacions nascudes a l’illa i apropar disciplines com la pintura, l’escultura, la ceràmica o la fotografia a la seva ciutadania. El Consell de Formentera ha donat passes fermes en la promoció d’una acreditació oficial d’artesania, comptant amb 67 artesans amb una titulació reconeguda, que compten amb el Centre Artesà com a espai on exposar les seves peces.

“Mirada Enrere”. Inauguració demà 1 d’agost al Centre Antoni Tur “Gabrielet”

Agropaisatges insulars
AGROPAISATGES és una exposició creada dins del marc del projecte de cooperació Agropaisajes Insulares.

L’exposició és un recull en 7 panells sobre els diferents elements que formen el paisatge agrari d’Eivissa i Formentera, sobre la seva funció i per tal de posar-los en valor com són, la biodiversitat agrària, la ramaderia o els elements etnològics. A cada panell es poden veure fotografies comparatives de mitjan del segle passat i fotografies actuals on es compara la situació agrària.

Aquesta exposició neix d’una iniciativa del Projecte Leader, que va impulsar 2 projectes de col·laboració amb dos 2 agricultors de Formentera amb el nom de “Agropaisajes Insulares”. Aquest projecte consistia a promoure la valorització econòmica i paisatgística dels sistemes agrícoles tradicionals des del punt de vista del sòl i de l’aigua.

D’aquesta manera es ret homenatge al paisatge agrícola de Formentera, on el camp continua jugant un paper protagonista, amb el manteniment d’una part de la població rural, un paisatge interior de gran bellesa i riquesa ecològica i la producció i l’abastament d’aliments d’alta qualitat, tan valorats per la ciutadania i per als milers de turistes que cada vegada demanden més producció de la terra.

Des de l’any 2007, el Consell Insular de Formentera forma part del Grup d’Acció Local per al Desenvolupament Rural d’Eivissa i Formentera, que té com a objectiu millorar la qualitat de vida de la població rural, mitigar l’abandonament del camp i incrementar les rendes del sector rural de Formentera.

Inauguració dia 15 d’agost al Centre Antoni Tur “Gabrielet”

Gabinet de Premsa

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat

Wifi  Formentera