• Català
  • Castellano
  • English
Premsa Hemeroteca Turisme Formentera registra una ocupació de quasi el 95% al mes d'agost

Formentera registra una ocupació de quasi el 95% al mes d'agost

ocupaciosetembre webLa consellera de Turisme, Comerç i Mobilitat del Consell Insular de Formentera, Alejandra Ferrer, ha informat aquest matí en roda de premsa sobre les dades d’ocupació a Formentera durant el mes d'agost, unes xifres superiors al mateix període de l’any passat, que a més a més indiquen una diferència a l'alça de 5 punts respecte el 2012, des del mes de maig fins el mes d'agost.

Aquestes estadístiques s’han elaborat en base a les eines pròpies de l’àrea de Turisme de Formentera i el Patronat, a més de tenir en compte l'estudi elaborat per la Federació Hotelera d'Eivissa i Formentera.

Així, els percentatges de la primera quinzena d'agost han registrat una ocupació del 95,13%, 6 punts superior que en el mateix període del 2012, que va assolir el 89,19% d'ocupació. Pel que fa a la segona quinzena del mes d'agost, Formentera ha comptat amb una ocupació del 95,74%, unes dades similars a les de la Federació, que en aquesta segona quinzena han comptabilitzat una ocupació del 94,56%. Aquesta quinzena final del mes d'agost ha set lleugerament inferior a l'any passat, que va registrar un 95,47%, però si tenim en compte la ocupació global de tot el mes d'agost, els resultats han estat millors que el 2012, amb un 94,68% d'ocupació enfront del 92,43%.

Si tenim en compte les extraordinàries xifres d'ocupació de l'any 2011, amb una ocupació del 96,72% en el mes d'agost, es tracta del segon millor resultat en els darrers 6 anys.

Les xifres d'ocupació són el reflexe de l’esforç que s’està fent en els darrers anys des de l’àrea de Turisme quant a accions promocionals. En els darres anys, ja s'ha detectat una diversificació de mercats, amb el repartiment de la quota de turisme entre els mercats italià i espanyol. Pel que fa al mes d'agost, el mercat italià ha tengut una presència del 50,16%, mentre que el mercat espanyol ha registrat el 34,17%. Aquestes dades són molt bones si tenim en compte que en els anys anteriors, l'italià era el mercat predominant amb una ocupació del 65%.

Als mercats espanyol i italià, li hem de sumar l'augment del mercat francès, que en el mes d'agost ha comptat amb quasi un 2% d'ocupació, que comparat amb el 0,60% de l'any passat, és un resultat prou positiu. Pel que fa als mercats alemany i anglès, aquest mes d'agost han comptat amb una ocupació del 6,28% i del 1,87%, respectivament. Per aquestos dos mercats, els mesos de pre i posttemporada son els que registren una major ocupació i de fet les previsions auguren una bona ocupació per setembre i octubre. Això és degut sobretot a la signatura de convenis amb touroperadors i agents turístics per promoció turística i contractacions de les plantes hoteleres amb touroperadors anglesos i alemanys, la qual cosa fa que hi hagi un equilibri en la presència d'aquests mercats a l'illa, aconseguint una temporada turística més llarga i més rendible a l’illa. També cal destacar la implicació i participació del sector privat, que ha redundat en millors resultats pel que fa a la ocupació i la diversificació de mercats.

Així mateix, l’àrea de Turisme de Formentera continua encaminant les seves actuacions a fomentar l’ocupació en els extrems de la temporada turística, amb la campanya Descobreix Formentera a l’octubre, que s'espera que també compti amb bona acceptació, sobretot pel que fa al turisme nacional.

Pel que fa a la promoció que es durà a terme durant el darrer trimestre d’enguany, ja s’ha confirmat l’assistència a la Top Resa de París i la World Travel Market de Londres, la primera al mes de setembre i la segona al novembre.

L’objectiu pel que fa a l’àrea de Turisme de Formentera va encaminat a donar continuïtat a la tasca de diversificació que es porta fent en els darrers anys, per tal de donar a conèixer Formentera a altres mercat com Alemanya, Àustria, Suïssa o República Txeca, sobretot tenint en compte que són mercats que disposen de connexions aèries amb Eivissa.

Com sempre es destina pressupost per actualitzar els fulletons turístics, amb la traducció fins a 11 llengües, i no pot faltar la presència de Formentera en línia, amb la web www.formentera.es, que s’actualitza diàriament, així com la seva presència a xarxes socials com Facebook o Twitter, que fan difusió de l’agenda cultural, i altres activitats.

Gabinet de Premsa

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat