• Català
  • Castellano
  • English
Regulació Estany des Peix
Sala de Premsa Hemeroteca Cultura i Patrimoni Tallers al Centre Antoni Tur "Gabrielet"

Tallers al Centre Antoni Tur "Gabrielet"

artesania2013 webLes àrees d’Artesania i Patrimoni del Consell Insular de Formentera han presentat avui l’oferta de tallers per a aquesta tardor que es duran a terme al Centre Antoni Tur “Gabrielet”, posant a l’abast de la ciutadania aquest equipament polivalent, que alberga un calendari d’exposicions a l’estiu i la realització de cursos durant l’hivern.

Els cursos han estat presentats per la consellera de Turisme, Comerç i Mercats, Alejandra Ferrer, que ha informat de l’oferta formativa des del mes de novembre fins al mes de març, destinada principalment a persones adultes.

Per un costat, s’impartiran 2 cursos d’iniciació a la ceràmica a través de la mirada de dos mestres artesans que ensenyaran les seves tècniques i els materials que utilitzen per les seves creacions i, per l’altre, un taller de fabricació de senalles i senallons.

L’objectiu és permetre el desenvolupament de cursos d’oficis d’artesania per tal de vetllar per a la conservació, el foment i la desestacionalització de l’activitat artesanal a Formentera.

El Centre Antoni Tur “Gabrielet” programa exposicions de qualitat durant tot l’any amb els artistes i artesans de Formentera, amb la finalitat de divulgar les creacions nascudes a l’illa i apropar disciplines com la pintura, l’escultura, la ceràmica o la fotografia a la seva ciutadania. El Consell de Formentera ha fet passes fermes en la promoció d’una acreditació oficial d’artesania, comptant amb 67 artesans amb una titulació reconeguda, que compten amb el Centre Artesà com a espai on exposar les seves peces.

És convenient per tant, reconèixer en l’artesania el seu valor com a font generadora d’ocupació, recurs turístic i cultural d’alta potencialitat, així com divulgar totes aquelles manifestacions artesanals d’interès tradicional o d’arrelament a l’illa.

Les prescripcions comencen a partir del dia 1 fins el 14 d’octubre i del 15 al 30 d’octubre es duran a terme les inscripcions definitives. Les persones interessades poden dirigir-se a l’Oficina d’Atenció Ciutadana en l’horari de 9 a 14 hores. Les activitats s’iniciaran a partir del mes de novembre. El nombre mínim d’inscripcions per dur endavant cada curs és de 10 alumnes.

La marca Producte fet a Formentera
En la línea de promoure la marca “Producte fet a Formentera”, es va adquirir un forn per coure ceràmica, destinat al centre “Gabrielet” per a la realització dels cursos de ceràmica i que va ser finançat amb el fons del projecte Leader.

Les bonificacions d’aquest conveni han permès la dotació d’equipament del centre Antoni Tur “Gabrielet” per ajudar els petits productors de l’illa o l’equipament informàtic del Casal d’Entitats.

La clara presència d’articles fabricats en sèrie que predomina dins els mercats actuals fa que sigui cada vegada més difícil trobar productes elaborats manualment i seguint tècniques artesanals. En aquest marc, el Consell Insular de Formentera ha regulat la marca “Producte fet a Formentera”, tant pel que fa a la recuperació i el consum de productes agraris, d’origen animal i pesquers recol·lectats i elaborats de manera tradicional, com ara el gerret, el peix sec o la mel de Formentera, així com dels productes artesans.

El CIF cedirà l’ús de la marca, en les seues modalitats, a tots els artesans, empreses artesanes legalment constituïdes i venedors de productes agraris, d’origen animal i pesquers que ho sol·licitin en la forma i condicions que estableix el Reglament.

Oferta hivern 2013/2014
TALLER DE CERÀMICA
Durada del curs: de novembre a març
Professora: Remedios Castillo i Sílvia Jobani
Horari a triar: dilluns i dimecres de 10 h a 12 h o dilluns i dimecres de 19 h a 21 h
Preu: 180€ (material a part)

TALLER DE CERÀMICA
Durada del curs: de novembre a març
Professor: Àngel Berenguer
Horari a triar: dimarts i dijous de 10 h a 12 h o dimarts i dijous de 19 h a 21 h
Preu: 180€ (material a part)

TALLER DE SENALLES I SENALLONS
Durada del curs: de novembre a febrer
Professor: Vicent Verdera, Vicent “Mateu”
Horari: dimarts de 16 h a 19 h
Preu: 80€ (material a part)

Gabinet de Premsa

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat

Wifi  Formentera