• Català
  • Castellano
  • English
Regulació Estany des Peix
Sala de Premsa Hemeroteca Cultura i Patrimoni 5a edició de la Marató de Cinema Fantàstic i de Terror de Formentera

5a edició de la Marató de Cinema Fantàstic i de Terror de Formentera

hotel-transylvania-pelicula-2 webPer cinquè any consecutiu arriba a Formentera la Marató de Cinema Fantàstic i de Terror, amb la projecció de tres pel·lícules i dos curtmetratges emmarcats dins els gèneres de terror i fantàstic.

La mostra, dirigida a nens i adults, arrenca amb la sessió infantil, en la qual els més petits podran gaudir de la nit més terrorífica de l’any amb el curtmetratge danès The saga of biorn, seguit de la pel·lícula d’animació, Hotel Transilvania, del director nord-americà Genndy Tartakovsky.

La sessió infantil dóna pas a la sessió adulta amb la projecció d’1 curtmetratge de la mà del realitzador eivissenc Adrián Cardona, que ens presenta el seu curt Fist of Jesus, projectat l'any passat al Festival de Cine Independent de Catalunya. Aquest director es ja un habitual a la Marató de cinema Fantàstic i de Terror, amb la presentació l'any passat del seu curtmetratge Metal Creepers (2011), seleccionat a diferents festivals d’Alemanya, França, EUA i Sud-amèrica, a més de guanyadora de 4 premis als festivals de cine fantàstic d’Alacant, Barcelona, Amposta i Múrcia.

El segueix la producció canadenca Antiviral, un film de Brandon Cronenberg de 110' i tanca la 5ª edició de la Marató de Cinema Fantàstic i de Terror la pel·lícula The Troll Hunter, un producció noruega del director André Øvredal de l'any 2010.

L’aposta per aquest gènere cinematogràfic, caracteritzat per la seua qualitat i amb una temàtica que s’allunya de l’actual programació comercial, complementa l’oferta actual amb pel·lícules especialitzades en aquest tipus de gènere i actualment considerades de les millors dins el panorama cinematogràfic estatal.

Aquesta mostra va sorgir l’any 2009, amb el suport de l’àrea de Cultura de Formentera, que aprofitant l’avinentesa del dia de Tots Sants posen en marxa aquesta mostra cinematogràfica d’un gènere del 7è art, aclamat per un col·lectiu de l’illa de Formentera. Actualment la mostra està íntegrament organitzada per Elena Marco, directora del programa de rock i metal, Metälstasis, que s’emet cada dimecres a la nit a Ràdio Illa, sent el programa voluntari més consolidat a la ràdio de Formentera amb una trajectòria de més de quatre anys.

Una sessió intensiva de cinema de terror, que va néixer amb una clara ambició de tenir una continuïtat anual, i que s’ha consolidat en aquestes dates tan assenyalades. La V edició es projectarà el dia 31 d’octubre a la Sala Municipal de Cinema, amb un cost de 3 euros per la sessió infantil i un cost de 4 euros per una sessió maratoniana de cinema de terror per a adults.

Gabinet de Premsa

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat

Wifi  Formentera