• Català
  • Castellano
  • English
Regulació Estany des Peix
Sala de Premsa Hemeroteca Cultura i Patrimoni La declaració universal dels Drets Humans: Llums i Ombres

La declaració universal dels Drets Humans: Llums i Ombres

llumsiombres webL’àrea de Cultura del Consell Insular de Formentera ha organitzat per demà, dia 12 de novembre, una exposició del Fons Pitiús de Cooperació, de la qual ostenta la vicepresidència, la consellera de Benestar Social de Formentera, Dolores Fernàndez, per commemorar el 65 aniversari dels Drets Humans.

Aquesta exposició vol retre homenatge a l'aniversari, ara fa gairebé 65 anys, el 10 de desembre de 1948, de l'aprovació per part de les Nacions Unides, sense cap vot en contra, de la Declaració Universal dels Drets Humans. La proclamació d’aquesta Declaració representa un fet històric sense precedents, ja que estableix quins són els drets de totes les persones sense excepció. Tot i aquest acord inicial, des d’aleshores ençà, s’han produït i encara es produeixen, amb excessiva freqüència, violacions dels Drets Humans.

Amb aquesta exposició, que consta de 21 imatges en blanc i negre, es dóna a conèixer la importància de la Declaració Universal dels Drets Humans, però també es posa de manifest que les violacions constants dels drets han esdevingut una profunda xacra que afecta tots els indrets del món. El fet que els Drets Humans no siguin respectats, com mostren algunes de les imatges, no ens ha de deixar indiferents. Tampoc no ha de convertir-se en un argument que ens porti al desànim i a acceptar aquesta situació com irreversible. Ben al contrari, ha de constituir un estímul per motivar-nos a transformar els Drets Humans en una realitat arreu del món.

L'exposició “Drets Humans: llums i ombres”, que esperem sigui aprofitada per als escolars de l’illa, coincideix amb una redacció demanada des de l’àrea de Joventut del Consell Insular de Formentera, sobre els drets dels nins/es. Es donaran premis a les millors redaccions de cada col·legi i l'Institut.

. Sala d'Exposicions de l'Ajuntament Vell.
Oberta del 12 al 29 de novembre, de dilluns a divendres de 10 a 14 h

Gabinet de Premsa

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat

Wifi  Formentera