• Català
  • Castellano
  • English
Regulació Estany des Peix
Sala de Premsa Hemeroteca Cultura i Patrimoni Inauguració de l'exposició “Villangòmez, fotògraf"

Inauguració de l'exposició “Villangòmez, fotògraf"

villangomez4La Sala d’exposicions "Ajuntament Vell"  alberga fins el 31 de gener la mostra "Villangómez, fotògraf". Aquesta exposició, produïda per l'Arxiu Històric d'Eivissa (AHE), patrocinada per l'Ajuntament d'Eivissa i cedida al Consell de Formentera per a la cloenda de l'Any Villangómez, combina versos i fotografies realitzades pel mateix Villangómez de l’Eivissa del seu temps.

Precisament la inauguració el passat dia 13 coincidia amb el dia de l'aniversari del poeta pitiús, i tanca l'any en el qual tot un seguit d'actes, concerts, obres teatrals, exposicions s'han realitzat al voltat de la figura de l'escriptor. Dins d'aquests actes, destaquen per una banda la campanya realitzada pel Consell de Formentera a través de Radioilla "Any Villangómez, 365 poemes", que ha permès, gràcies a tots els formenterers i formentereres que hi han posat la veu, que cada dia un poema o un fragment de prosa es pogués escoltar sintonitzant la ràdio pública de l'illa.

Una altra activitat que ha tengut molt bona acollida és l'exposició col·lectiva que els artistes de Formentera varen realitzar al voltant de la seua obra. La col·lectiva "Marià Villangómez i Formentera", es va poder veure durant el mes de juliol i agost a la Sala d'Exposicions de l'Ajuntament Vell. A més d'aquestes dues activitats, el Consell Insular de Formentera, membre de la Comissió Any Villangómez, ha col·laborat amb una altra de les fites importants per reivindicar i donar a conèixer la figura i l'obra de l'autor: l'edició en un sol volum de l'obra poètica completa.

Aquesta coeedició entre l'Institut d'Estudis Eivissencs i edicions Viena ha permès fer arribar a tota la ciutadania el llegat literari d'un dels poetes més universals de parla catalana. A més, a Formentera també es varen poder seguir les Converses sobre Marià Villangómez amb què la UIB li reté homenatge i que comptà amb ponents de reconegut prestigi literari i universitari, que a través del diàleg a dos bandes s'establiren les claus de lectura de l'obra poètica, la prosa i el teatre de l'escriptor.

D'altra banda, el paisatge i la gastronomia també acompanyaren la figura de l'autor pitiús a través de l'associació Espai Frumentària amb excursions pel paisatge acompanyades de lectures poètiques de l'escriptor i dos actes de maridatge, que combinava la lectura de poemes, el vi i la música.

Finalment, una de les obres més conegudes del teatre de Villangómez, Després de pondre's sa lluna, fou duta a escena tant a Formentera com a Eivissa pel grup de teatre de l'illa S'Esglai. L'exposició es podrà visitar de dilluns a divendres de 9.00 a 14.00 h.

Gabinet de Premsa

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat

Wifi  Formentera