• Català
  • Castellano
  • English
Premsa Hemeroteca Turisme De viatge per Europa: Formentera engega la promoció turística per a la temporada d'estiu

De viatge per Europa: Formentera engega la promoció turística per a la temporada d'estiu

fira2014 webAmb l'inici de l'any, Formentera comença la promoció turística arreu de diverses cituats europees i espanyoles, amb la finalitat de donar a conèixer els nous productes turístics per a la temporada d'estiu 2014.

El mes de gener ha començat amb la fira CMT d'Sttutgart, una fira orientada a donar a conèixer destinacions de cicloturisme i turisme actiu. Aquesta fira, de l'11 al 19 de gener, ha despertat força interés entre el mercat alemany que, en els darrers anys, ha recuperat la seva presència a Formentera.

A més a més aquest setmana, els representants de Formentera assisteixen a fires de renom a tres ciutats europees. Avui, destaca l'assistència de la consellera de Turisme de Formentera, Alejandra Ferrer a la fira Fira Vakantibeurs, a Utrecht, que es va inaugurar ahir dirigida al sector professional i s'allargarà fins el dia 19. Es tracta d'una fira de turisme general molt interessant per Formentera donat el seu interés per la sostenibilitat, el turisme actiu, la naturalessa i la gastronomia. La finalitat és continuar incidint en els atractius de Formentera entre el mercat holandès, donat el creixement gradual detectat en els darrers anys.

Alejandra Ferrer mantendrà durant el matí una reunió amb la OET de la Haya per tal d'organitzar viatges de familiarització entre els agents de viatge i la premsa holandesa. Així mateix, visitarà a touroperadors com Thomas Cook i Travel Counsellors per iniciar campanyes de promoció conjuntes. Com a aposta, s'han traduït tots els catàlegs a l'holandès, ja que es tracta d'un mercat idoni per aconseguir l’objectiu de Formentera d'augmentar la ocupació en els extrems de temporada. Així mateix, s'ha parlat de la possibilitat de fer un esmorzar de presentació sobre Formentera a la ciutat d'Amsterdam. Aquesta fira espera l'assistència d'uns 200 mil visitants.

L'estand de Formentera està situat conjuntament amb la resta de les Illes Balears, dintre de l'estand de Tourespaña i està despertant molt d'interés. En total la fira compta amb un espai de 26.046 m2, amb la presència de 1600 expositors distribuits a 12 halls.

En base a les estadístiques d'AENA durant l'any 2013, s'ha donat un creixement del 20% en la arribada d'holandesos a les Pitiüses. Altres dades d'interés son la visita de 343.550 holandesos a les Illes Baleares entre els mesos de gener i novembre de 2012. Aquestes xifres situen a les Balears com la quarta destinació espanyola predilecte pels holandesos, precedida per Catalunya, Andalusia i Canàries.

Seguint en la línia de diversificació de mercats, la consellera assistirà demà a la fira Matka de Helsinki, a Finlàndia. Es mantendran reunions amb touroperadors finlandesos per tal d'engegar alguna campanya de promoció de Formentera en aquest mercat. Els països escandiunaus son una de les apostes en aquests darrers anys, pel fet que moltes ciutats escandinaves disposen de connexions aèries directes amb Eivissa. Enguany, dos touroperadors escandinaus, Fritidresor i Spies, han anunciat que operaran a Eivissa aquest estiu. El primer és un touroperador suec del grup TUI nòrdic i ja ha confirmat la programació de 3 vols setmanals amb Suècia i Dinarmarca des de meitats de maig fins a la primera setmana d'octubre. Pel que fa a Spies, és tracta d'un touroperador danés del grup Thomas Cook, i que encara no s'ha confirmat la freqüència de vols.

Finalment, Formentera estarà present a la fira austríaca Ferien, a la ciutat de Viena. Es tracta d'una fira generalista amb matissos orientats a l'ecoturisme i turisme actiu. Ës la primera vegada que Formentera assisteix a aquesta fira, ja que habitualment estava representada per la Agència de Turisme Balear.

Així mateix, son cites obligatòries durant els mesos de gener i febrer, la Fira Internacional de Turisme (FITUR), que se celebra des del 22 al 26 de gener a la capital espanyola, la BOOT de Dusseldorf, del 18 al 26 de gener, la Reisen a Hamburg, del 5 al 9 de febrer i la FREE de Munic, del 19 al 23 de febrer, totes elles a Alemanya. No pot faltar l'assistència a la fira BIT de Milà, del 13 al 16 de febrer i en les mateixes dates s’assistirà per segon any consecutiu a la fira London Bike Show, una aposta prioritària pel Consell Insular de Formentera. donada la seva especialització en turisme actiu. Altres novetats per enguany son l’assistència a les fires Vacances a Ginebra i la fira Fespo a Zurich, de forma separada.

Gabinet de Premsa

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat