• Català
  • Castellano
  • English
Premsa Hemeroteca Turisme Formentera es presenta com una destinació on posar-se en forma i gaudir de la natura més salvatge del Mediterrani

Formentera es presenta com una destinació on posar-se en forma i gaudir de la natura més salvatge del Mediterrani

fitur2012 webL'àrea de Turisme de Formentera continua amb la promoció turística i avui ho fa amb l’assistència a una de les fires turístiques més importants del panorama nacional, la Fira Internacional de Turisme (FITUR), que es celebrarà fins el 26 de gener a la capital espanyola. En representació de Formentera, hi han assistit el president del Consell Insular, Jaume Ferrer, la consellera de Turisme, Alejandra Ferrer i el cap de Promoció Turística, Carles Bernús.

Com cada any, l’àrea de Turisme espera amb il·lusió l’arribada de FITUR per a la presentació dels productes destacats per enguany i per donar a conèixer els seus atractius turístics entre el mercat nacional. Es seguirà una línia promocional similar a la dels darrers anys, ja que s’aposta molt pels mercats nacional, italià, alemany i anglès. A més a més, des de l'any passat amb molta incidència en els mercats nòrdics.

Les fires promocionals esdevenen una bona ocasió per engegar contactes amb empreses relacionades amb el turisme, ja sigui per arribar a convenis de col·laboració com per dur a terme campanyes de promoció. Destaquen les reunions amb empreses de màrqueting en línia, agents de viatges i amb operadors turístics, així com amb revistes turístiques, entre d’altres. Enguany, s’està negociant la signatura d’un conveni de col·laboració amb algun operador turístic escandinau per a la promoció de l'illa.

Així mateix, la consellera de Turisme i el president de Formentera s'han reunit amb el president del Govern Balear, José Ramón Bauzà i amb el nou conseller de Turisme, Jaime Martínez. A banda de la promoció turística, els representants del poble de Formentera han aprofitat per posar sobre la taula el tema del transport marítim. Martínez s'ha compromés a visitar Formentera per tractar aquesta qüestió en profunditat i informar sobre aspectes com les modificacions en la Llei de Transport Marítim per a la futura aprovació del Decret, que ha d'establir les tarifes màximes i les freqüències mínimes en els trajectes Eivissa- Formentera.

Fins ara, el Govern Balear no s'ha mostrat susceptible amb aquesta temàtica que posa en perill els principis d'igualtat entre illes. L'anterior conseller de Turisme, Carlos Delgado es va comprometre a avaluar aquest tema al menys dos cops a l'any des que l'equip de govern de Bauzà va prendre possessió, sense cap resposta per la seva part.

La presència de l’estand de Formentera sempre és un dels més concorreguts, tant pel públic en general com per les empreses del sector turístic. Formentera està present a dos estands, el genèric de les Illes Balears i un nou estand exclusiu de Formentera i Eivissa, que ja ha comptat amb la seva acceptació precedent a fires com la World Travel Market de Londres.

Pel que fa a l'estand de Formentera de l'Agència de Turisme Balear, cal destacar millores respecte l'any passat com son una millor lluminositat de l'estand, més espai, millor col·locació de les pantalles tàctils per aconseguir més impacte entre els visitants o la organització d'una degustació gastronòmica tradicional de Formentera, i no exclussivament de Mallorca com es va fer l'any passat. Tot i així, encara hi ha molts aspectes que s'haurien de millorar, tenint en compte que les Illes Balears són una de les destinacions més visitades d'Espanya.

El material promocional i de marxandatge és cada vegada més específic, amb la distribució de fulletons que promocionen productes específics. L’any passat es va presentar un fulletó de turisme actiu, editat en 5 idiomes, que recopilava algunes de les pràctiques esportives que es poden realitzar a Formentera i enguany s’ha invertit en la edició de nous fullets individualitzats d’esports com el submarinisme, la hípica o el caiac. En aquest respecte s’aprofitarà el potencial de FITUR per fer una presentació de les proves esportives que es celebraran enguany com la Mitja Marató, Formentera to Run, el Triatló o la reconeguda Setmana de la Fotografia Submarina, que recull experts i aficionats submarinistes d’arreu, entre d’altres esdeveniments. Així mateix, es presentarà el nou DVD que recull tot el material de promoció turística de Formentera. En definitiva, promoure Formentera com a destí on posar-se en forma i gaudir de la natura més salvatge del Mediterrani.

A més dels productes abans mencionats, també es farà especial èmfasi en el turisme familiar i en les campanyes Descobreix Formentera al maig i a l’octubre, que registren millors resultats d’ocupació any rere any. Aquest és un dels reclams estrella de l'àrea de Turisme, i així ho estan promocionant a totes les entrevistes amb mitjans de difusió balear i nacional.

En definitiva, FITUR es converteix en l’escenari clau perquè, tant professionals com públic de cap de setmana, coneguin les tendències més innovadores del turisme, multipliquin el seu negoci i gaudeixin al màxim de la preparació de seus propers viatges.

Gabinet de Premsa

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat