• Català
  • Castellano
  • English
Regulació Estany des Peix
Sala de Premsa Hemeroteca Cultura i Patrimoni XII edició del concurs de fotografia Beni Truttmann

XII edició del concurs de fotografia Beni Truttmann

Les fotografies es podran lliurar fins el dia 11 d'abril

premibn2013 webA partir d'avui, els amants de la fotografia, ja poden participar en el concurs de fotografia Beni Trutmann, el certàmen fotogràfic amb més trajectòria de l’illa, que enguany arriba a la dozena edició. Així ho ha informat avui en roda de premsa la consellera d'Educació, Cultura i Patrimoni de Formentera, Sònia Cardona, juntament amb la tècnica de Cultura, Anna Costa.

L’XII edició del concurs de fotografia Beni Trutmann estableix des dels seus inicis la natura de Formentera en tots els seus àmbits, paisatge, fauna, vegetació o interacció humana amb la natura, amb l’objectiu de transmetre un compromís amb la defensa del medi ambient. De fet, aquesta iniciativa va sorgir per retre homenatge a la trajectòria d’aquest fotògraf tan important per a l’illa, el qual deixà un arxiu amb més de trenta mil fotografies, que mostren el seu amor per la bellesa natural de Formentera.

Els participants poden presentar fins a un màxim de 3 fotografies (analògiques o digitals), en les categories de blanc i negre i color. Els formats permesos són quadrat, digital, clàssic i panoràmic i els participants poden optar al primer, segon i tercer premi per a cada categoria, dotats amb 500, 300 i 200 euros respectivament.

Les fotografies s'hauran de presentar a l'Oficina d'Atenció Ciutadana com a data màxima el dia 11 d'abril amb totes les dades personals al seu interior. L'anonimat està assegurat per un número d'ordre d'inscripció que se li donarà a la persona concursant amb el registre.

Es constituirà un jurat que estarà format pels següents membres: un representant del Grup Balear d’Ornitologia i Defensa de la Naturalesa de Formentera, un representant de l’Obra Cultural Balear de Formentera, tres persones de reconeguda experiència en les arts visuals, un president i un secretari.

Les obres premiades passen a formar part de l’Arxiu d’Imatge i So i queden en possessió del Consell Insular de Formentera, que les pot utilitzar, sense fins lucratius, en qualsevol de les formes gràfiques que cregui oportunes (pòsters, cartells, Internet, etc.).

Amb aquest concurs anual de fotografia, el Consell de Formentera vol mantenir viva la memòria de Beni Trutmann i esdevé una oportunitat per als aficionats a la fotografia d’apropar-se a la feina i exemple que ens va deixar Beni Trutmann.

Els 11 anys de trajectòria han deixat un arxiu fotogràfic molt valuós per a la institució, amb 1.114 fotografies i la participació de més d'unes 350 persones, només comptabilitzant els darrers 6 anys. L’expansió d’aquest certamen s’ha fet palesa amb l’arribada de fotografies procedents de llocs com Madrid, Barcelona, València, Lugo o Saragossa i, fins i tot, de països europeus.

El concurs culminarà en la tradicional exposició a la Sala d'Exposicions de l'Ajuntament Vell, que s'inaugurarà el dilluns 28 d'abril, en homenatge al dia que va morir Beni Trutmann. Així mateix, es lliuraran els premis d'aquesta XII edició.

L'exposició, que comptarà amb la selecció d'unes 50 fotografies romandrà oberta fins el 10 de maig.

Les bases del concurs es poden consultar a la pàgina web del Consell de Formentera www.consellinsulardeformentera.cat

Gabinet de Premsa

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat

Wifi  Formentera