• Català
  • Castellano
  • English
Regulació Estany des Peix
Sala de Premsa Hemeroteca Cultura i Patrimoni Diada de Sant Jordi 2014

Diada de Sant Jordi 2014

stjordi2014 webLa Diada de Sant Jordi és una de les festivitats més esperades pels escolars i els residents de l’illa, que gaudeixen d’aquesta celebració amb activitats al llarg del mes d’abril. Aquestes activitats estan organitzades per l’àrea de Cultura i Patrimoni del Consell Insular de Formentera amb la col·laboració de les Biblioteques de l’illa. Compten també amb la implicació especial dels centres d’educació infantil i primària de Formentera i associacions com Amics de la biblioteca Internacional, Obra Cultural Balear a Formentera i altres entitats com Ràdio Illa, l’Institut d’Estudis Baleàrics i el programa balear Viu la cultura.

Les activitats tendran lloc a partir de l’11 d’abril fins al dia 2 de maig. Enceta el programa d’activitats una intervenció urbana a càrrec de l’alumnat d’educació plàstica i visual de 1r d’ESO de l’Institut Marc Ferrer que inspirats en les creacions d’art públic d’Aakash Nihalani, recrearan les figures geomètriques d’aquest artista utilitzant perspectiva per donar sensació de tridimensionalitat i moviment. Aquesta activitat s’estendrà fins al 30 d’abril a llocs concrets de Sant Francesc Xavier.

El mateix dia 11 d’abril, la sala de Cultura acollirà l’espectacle “El cas dels tres porquets”, una òpera del programa Viu la Cultura adreçat a l’alumat d’educació infantil i primària. Aquest espectacle vol acostar els més petits al món de l’òpera a través d’una versió molt particular i divertida del famós conte dels tres porquets. La història anirà acompanyada d’una vintena d’àries extretes d’òperes tan conegudes com Don Giovanni, La flauta màgica, Les noces de Figaro i La Clemenza di Tito del genial compositor W. A. Mozart. (més informació a www.caib.es).

Després de la sessió infantil, els més grans podran assistir a la presentació de la revista Formentera, un recull dels articles de les II jornades d’Estudis Locals Joan Marí Cardona, un cicle de conferències dedicades a promoure i difondre la investigació en el camp del patrimoni cultural de Formentera. Hi col·labora l’Institut d’Estudis Baleàrics.

Continuen les activitats el dilluns 14 d’abril, amb l’actuació de Taller a Veus en memòria de Sabine Vergara, a l’església de Sant Francesc. A continuació, la Sala d’Exposicions “Ajuntament Vell” inaugurarà l’exposició de fotografies “Recuerdos del Paraíso”, de Sabine Vergara dinamitzadora cultural i exquisida curadora d’exposicions, estreta col·laboradora de l’àrea de cultura i guardonada amb el premi a la producció cultural Illa de Formentera de l’Institut d’estudis Baleàrics l’any 2009, que ens deixà prematurament fa uns pocs mesos. Aquesta mostra es podrà visitar fins al 26 d’abril de dilluns a dissabte d’11 a 14 h.

El dia 15 d’abril es presentarà el poemari col·lectiu Versos per la llengua, una recopilació de 35 veus poètiques d’Eivissa i Formentera. La presentació, organitzada per l’Obra Cultural Balear de Formentera, es realitzarà a la biblioteca Marià Villangòmez i serà a càrrec d’Isidor Marí.

La propera setmana, el dia 22 d’abril, els més petits podran aprendre a elaborar roses de paper al taller de manualitats organitzat per la biblioteca de Formentera.

Durant el matí del Dia de Sant Jordi, 23 d’abril, es posaran paradetes de llibres gratuïts provinents de les baixes dels fons de la biblioteca, i altres associacions de l’àmbit cultural de l’illa. Així mateix, es podran intercanviar llibres de segona mà per altres baixes del fons de la biblioteca. Aquest any em convidat l’artista formenterera Maribel Escandell, que signarà els exemplars de l’obra Viatges nocturns. Simbiosi de pintura i somnis, editada per Mediterrània-Eivissa i a l’escriptora Iris Palomo que signarà exemplars del seu llibre La moneda, editat per Puntorojo.

A les 18.00 hores en el centre artesà Antoni Tur “Gabrielet” es celebrarà el lliurament de premis de la XV edició del Concurs Infantil de punts de llibre Antoni Tur “Gabrielet” i el Concurs Literari Infantil Robert Lewis Baldon. Amb la quinzena edició d’aquest concurs es vol mantenir viva la memòria d’aquests personatges que ens han deixat un gran llegat artístic per una part i documental del fons de la Biblioteca Internacional de Formentera per l’altra.

Aquest concurs pretén estimular treballs de creació literària i fomentar l’hàbit lector entre la població infantil de Formentera. Els escrits, que cada any versen sobre una temàtica diferent aprofitant temàtiques d’actualitat social o mediambientals, aquest any versen sobre la frase .

El dijous 24 d’abril, la biblioteca Marià Villangómez acollirà l’activitat L’hora del conte amb Contes d’aquí i d’allí a càrrec de David i Monma contacontes i com a colofó del dia, la sala de Cultura-Cinema de Formentera acollirà l’obra Acorar, un monòleg de Toni Gomila. Aquesta interpretació, va estar seleccionada com a finalista l’any passat als premis MAX i guanyà el premi Serra d’or de Teatre. Acorar és una reflexió sobre la identitat col·lectiva dels pobles, sobre allò que és el que ens defineix, que és allò que fa que —encara— existeixi la nostra comunitat (consultau el dossier de premsa de l’espectacle).

I per acabar el programa de Sant Jordi 2014, no podien faltar presentacions de llibres que faran les delícies dels amants de la lectura. El dia 25 d’abril de la mà de Clara Castellotti, hi ha la presentació del llibre El botiquín de las hadas i xerrada sobre les plantes medicinals autòctones.

Tancarà el programa d’actes el proper divendres 2 de maig l’escriptor Javier Sierra amb una xerrada amb el títol Los secretos del maestro del Prado, inspirat en el seu darrer llibre El maestro del Prado. Aquest escriptor, autor de La cena secreta, novel·la que va assolir l’èxit i reconeixement internacional al 2006. Per a més informació i fotos podeu consultar la pàgina web http://www.javiersierra.com/w/zona-de-prensa/

Gabinet de Premsa

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat

Wifi  Formentera