• Català
  • Castellano
  • English
Premsa Hemeroteca Turisme II edició del festival “Formentera Fotogràfica”

II edició del festival “Formentera Fotogràfica”

formentera fotografica 2014Formentera alberga a partir de demà el festival de fotografia Formentera Fotogràfica, que enguany assoleix la segona edició i que ha omplert les inscripcions amb un total de x participants.

Es tracta d'un escenari únic que posarà en comú professionals i aficionats de la fotografia, amb la finalitat de capturar la bellesa paisatgística i la llum natural que ofereix aquest enclavament del mediterrani durant la primavera. Aquesta iniciativa, impartida per fotògrafs d'ambit nacional i internacional, està organitzada pels professionals de la imatge Francesc Fàbregas i Tino Soriano. Adreçat a tots els amants de la fotografia i el vídeo, el festival consistirà en tallers pràctics per l'illa, com son "Món strobist" i "La tècnica del timelapse", així com diverses Màster Class de temàtiques diferents.

El programa contempla diverses activitats durant tres dies al voltant de la fotografia, amb la participació de vuit reconeguts fotògrafs professionals que s'han desplaçat a l’illa per donar contingut a aquesta segona edició que va camí de convertir-se en un esdeveniment de referència nacional i europeu.

Els amants de la fotografia podran experimentar amb les milers de possibilitats que brinda la llum de Formentera i tendran l’oportunitat de compartir coneixements i experiències, sobre el terreny, amb els ponents participants.

Aquesta proposta cultural i turística compta amb la participació de fotògrafs amb llargues trajectòries com José Luis Valdivia, Daniel López, Tino Soriano, Francisco Mingorance, José Manuel Navia, Samuel Aranda, Manel Esclusa i Mariano López.

Tots ells dirigiran sessions fotogràfiques i impartiran classes magistrals que indagaran en conceptes com la manera d’optimitzar els recursos a l’hora de fotografiar, iniciació al fascinant món de disparar flashes portàtils i crear imatges d’acabat professional, aprofondir en la fotografia de natura o el diàleg de la fotografia entre la nit, la foscor, les ombres i la seva antagònica, la llum. Així mateix, Daniel López, que ja va participar en l'edició passada, ens farà una introducció a la filmació a intervals (timelapse), així com un taller nocturn. En definitiva, una trobada molt didàctica alhora que enriquidora, que permetrà satisfer la curiositat d’aprenentatge de tots els participants.

El Consell Insular de Formentera ha recollit la iniciativa d’organitzar una trobada fotogràfica amb la finalitat de donar a conèixer l’illa, mitjançant la difusió del festival i les seves imatges en els extrems de temporada. La institució insular proporciona tota la logística als organitzadors, des del transport fins allotjament, dietes i vehicles.

Més informació a la pàgina web www.formenterafotografica.com
Formentera Fotogràfica 1,2,3,4 de maig
Presentació oficial del Festival per la tarda
MARIANO LÓPEZ - El relat turístic
JOSÉ LUIS VALDIVIA - La mirada i el fotògraf: món strobist
MANEL ESCLUSA - Quan l'ombra és mou
FRANCISCO MINGORANCE - Amant del color, la llum i el detall, s'identifica particularment amb la fotografia de fauna
JOSÉ LUIS VALDIVIA - La mirada i el fotògraf: món strobist. Taller nocturn
JOSÉ MANUEL NAVIA - El viatge com a metàfora
SAMUEL ARANDA - Periodisme a peu de carrer
DANIEL LÓPEZ - La tècnica del Timelapse. Taller nocturn Debat: La venda de fotografies com a obra d’art
TINO SORIANO. Fotografiant per National Geographic. Ús del color en fotografia de viatge

Gabinet de Premsa

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat