• Català
  • Castellano
  • English
Premsa Hemeroteca Turisme Es retiren 400 quilos de fems de la zona des Trucadors

Es retiren 400 quilos de fems de la zona des Trucadors

campanya2El Consell de Formentera, per mitjà de l’Àrea de Medi Ambient ha dut a terme al llarg de la passada setmana una retirada especial de residus a la zona des Trucadors, al final de la platja de ses Illetes.

En total s’han retirat 20 sacs de vint quilos cadascun, per un total de 400 quilos de residus. Quant a la composició dels residus retirats, en la seva majoria es tracta de restes d’embalatges de menjar, i també materials provinents d’embarcacions que els corrents dipositen a les platges.

El Consell vol agrair l’esforç dels empleats de l’empresa concessionària dels serveis de neteja, Ferrovial, perquè l’accés i la retirada dels residus en aquesta zona, que per altra banda rep una gran afluència de banyistes, és complicat.

La consellera de Medi Ambient, Sílvia Tur, ha recordat a tots els usuaris de les platges “que facin un esforç perquè aquells productes de menjar o refresc que es porten plens fins a la vora de la mar també tornin buits fins a la zona d’aparcaments, on hi ha les papereres”. Per a Sílvia Tur, “tenir la platja neta és cosa de tots”.

També des de la mateixa àrea s’ha informat dels resultats d’un altre servei de neteja, en aquest cas la retirada d’embarcacions en l’entorn de l’estany des Peix. En concret des de 2010 s’han retirat setanta-set embarcacions.

Des del Consell Insular de Formentera s’ha informat que el procediment per retirar les embarcacions és trobar-les del tot trencades i sense matrícula, fet que les converteix clarament en un residu. “En l’actualitat”, ha informat Sílvia Tur, “estam en procés de retirar tres embarcacions en mal estat però amb matrícula, fet que es produirà en les properes setmanes quan s’hagin completat tots els tràmits pertinents”.

Gabinet de Premsa

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat