• Català
  • Castellano
  • English
Premsa Hemeroteca Turisme El Patronat de Turisme de Formentera rebutja per unanimitat les condicions del Govern Balear pel traspàs de la promoció turística

El Patronat de Turisme de Formentera rebutja per unanimitat les condicions del Govern Balear pel traspàs de la promoció turística

Aquest matí s'ha celebrat a la sala de plens del Consell de Formentera una reunió extraordinària per valorar les condicions amb les quals el Govern Balear ha anunciat que traspassaria les competències de promoció turística.

El plenari del Patronat de Turisme, format pels agents polítics, turístics i econòmics de l'illa, ha decidit per unanimitat rebutjar les condicions oferides pel Govern Balear per realitzar aquest traspàs de competències, en coherència amb les al·legacions que ja va formular l'octubre de 2013, fonamentades en què la transferència s'havia de fomentar amb el principi de suficiència financera.

Alejandra Ferrer, ha declarat després de la reunió que la proposta “era inacceptable”. “Reiterem la necessitat que el Govern presenti una proposta per explicar per què es destinen 5,3 milions d'euros a la promoció dels 18 milions amb els que compta l'Agència de Turisme de Balears, i no una altra xifra, i que es modifiquin els criteris proposats perquè perjudiquen a Formentera”.

Vicent Tur, representant de la Federació Hotelera de l'illa, ha manifestat que la proposta “no és realista perquè no ens porta enlloc. No respon a la necessitat de la marca Formentera que té una doble necessitat de promoció: una explicar els seus atractius i, dos, separar-se del paraigües de les Illes Balears, que ens perjudica més del que ens ajuda”. Segons Tur, “acceptar la proposta és condemnar-nos a patir un mal finançament a llarg termini”.

Jordi Marí, representant de la Petita i Mitjana Empresa de Formentera, ha manifestat després de la reunió que “el finançament a priori sembla que és correcte però no ho és perquè així com passen els anys ens perjudica”. Amb aquest finançament, explica Marí, “cada any que passa les altres illes, que també són competidores nostres, tenen cada vegada més i nosaltres cada vegada menys, no competiríem amb igualtat de condicions”.

Més informació: Alejandra Ferrer, consellera de Turisme, 637402861

Gabinet de Premsa

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat