• Català
  • Castellano
  • English
Premsa Hemeroteca Turisme Alejandra Ferrer anuncia que la web de turisme inclourà una central de reserves per potenciar els establiments regulats

Alejandra Ferrer anuncia que la web de turisme inclourà una central de reserves per potenciar els establiments regulats

Alejandra FerrerAlejandra Ferrer, consellera de Turisme, ha comparegut davant el ple per explicar la feina desenvolupada durant el darrer any en les àrees sota la seva responsabilitat, Turisme, Comerç i Mobilitat.

En quant a Turisme, Alejandra Ferrer ha explicat en primer lloc les conclusions de les enquestes realitzades als visitants de Formentera, “que assenyalen, com aspectes positius que més atreuen i agraden als turistes les platges, el paisatge, la natura i el clima. També tenen molt bons resultats aspectes com la neteja i la seguretat”.

Pel que fa als aspectes que els visitants apunten com a millorables “és l'excés de preu, els sorolls i l'excés d'explotació comercial”.

Alejandra Ferrer ha anunciat que la línia de treball del govern és la de “regular, limitar i mantenir els nostres recursos naturals i paisatgístics per poder ser un destí de qualitat, diferenciat i sobretot una illa amb millor qualitat de vida per a residents”, un punt de vista que segons la consellera de Turisme, “coincideix amb el punt de vista de la majoria de la societat, i així ha estat expressat en les darreres sessions del consell d'entitats”.

Alejandra Ferrer ha lamentat la falta de recursos per realitzar la promoció turística, i ha alertat que aquests recursos han de venir de Mallorca, “que també és un competidor turístic d'aquesta illa”. La consellera ha citat la feina realitzada per empresaris i administració per millorar la categoria dels establiments turístics i la possibilitat d'adquirir places turístiques per legalitzar, regular o obrir establiments turístics.

La consellera també s'ha referit a l'aprovació inicial del reglament d'estàncies turístiques, que està pendent d'un últim informe del Consell Consultiu per a la seva aprovació definitiva. El servei d'informació que s'ofereix els dilluns a la Oficina d'Atenció Ciutadana (OAC) ha rebut més de 200 visites.

Ferrer ha explicat que l'objectiu és “assegurar la qualitat de l'oferta turística i, als qui no compleixin els requisits, intentar desmotivar-los per continuar com oferta turística no regulada i intentar que passin a alimentar l'oferta de vivenda habitual per a tot l'any, una necessitat molt important a Formentera”.

A la seva compareixença, la consellera ha anunciat la propera inclusió d'una central de reserves a la pàgina oficial de turisme i ha destacat la feina duta a terme en matèries com el control del compliment horari i dels sorolls per “fer compatible l'activitat turística i el descans dels residents”.

L'objectiu de la promoció turística de Formentera és “diversificar mercats per millorar els resultats en la part inicial i final de la temporada”, i ha agraït l'esforç del sector turístic, restaurador i comercial per la col·laboració en la celebració d'esdeveniments que allarguin la temporada turística. En la propera World Travel Market, que se celebrarà aquest proper cap de setmana, Formentera presentarà un nou material promocional enfocat a gaudir de l'illa en família.

Alejandra Ferrer s'ha mostrat satisfeta pels resultats que indiquen que “el mes de setembre d'enguany ha tingut la millor afluència turística dels darrers sis anys, al mes de maig hem millorat del 38 al 45% i avui tenim més diversificació turística que als darrers anys, per la qual cosa els objectius s'estan assolint”.

En mobilitat, la consellera ha destacat el Pla d'actuació del transport públic de viatgers, que ha permès atorgar 5 noves llicències de taxi i 1 llicència de taxi amb vehicle apte per discapacitats, amb “bons resultats aquest estiu”. Alejandra Ferrer també ha manifestat que “la nova publicitat de les línees d'autobús i el punt d'informació a l'estació marítima, així com la millora a les parades, han millorat el servei”. Per a l'any que ve, la conselleria de Mobilitat “està treballant en la reordenació del transport públic dins el Parc Natural, per garantir poder disfrutar d'aquest indret sense la sensació de massificació actual”.

La consellera també s'ha referit a les accions que des del Consell s'estan realitzant per col·laborar amb les empreses de lloguer de vehicles elèctrics, que cada any són més i amb major nombre de vehicles d'aquest tipus, i ha anunciat “la propera presentació de les rutes verdes de Formentera, interconnectant les xarxes de camins i la informació per garantir la mobilitat amb bicicleta o a peu per Formentera sense l'amenaça del cotxes”.

Als seus torns de paraula, Cristina Costa, del Grup Independent de Formentera, s'ha felicitat que Formentera compti “amb el Patronat de Turisme i amb grups de treballs molt bons”, ha dit que “a Formentera el turisme funciona” i ha presentat una sèrie de punts que segons ella “millorarien la nostra qualitat, entre els quals ha citat més control de música a Es Pujols o les retencions a la carretera d'Illetes”. Per aquests temes ha estès la mà al govern per participar en la seva millora.

Per la seva banda, José Manuel Alcaraz, ha atribuït la bona situació turística de Formentera al “paper dels empresaris de l'illa”. Segons Alcaraz, “Formentera té la matèria prima i per tenir gent al juliol i a l'agost no cal fer res, l'objectiu ha de ser a primers i darrers de temporada”. Alcaraz, que ha reconegut al govern iniciatives esportives i culturals en aquest sentit, ha dit que “s'havien de posar tots els esforços en aquest tipus d'esdeveniments”.

En el debat també han participat Dolores Fernández Tamargo, per part del Partit Socialista (PSOE), i Bartomeu Escandell, de Gent per Formentera, que han felicitat la feina de la consellera i del seu equip.

Gabinet de Premsa

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat