• Català
  • Castellano
  • English
Premsa Hemeroteca Turisme Principi d'acord amb la demarcació de Costes i el Govern Balear per regular les excursions naturalístiques a Formentera

Principi d'acord amb la demarcació de Costes i el Govern Balear per regular les excursions naturalístiques a Formentera

La Demarcació de Costes de les Illes Balears, la Conselleria de Medi Ambient del Govern de les Illes Balears i el Consell de Formentera han assolit un principi d'acord per definir i regular les excursions naturalístiques a Formentera.

Des del Consell de Formentera es defensen les excursions naturalístiques pel gran valor divulgatiu i atractiu que ofereixen, però es persegueix l'objectiu de no rebre party boats o embarcacions de transport entre les dos illes camuflades baix el nom d'aquest tipus d'excursions.

Aquest matí s'han reunit a Palma de Mallorca Silvia Tur, consellera de Medi Ambient del Consell de Formentera, Alejandra Ferrer, consellera de Turisme i Mobilitat, el cap de la Demarcació de Costes de les Illes Balears, Gabriel Pastor i la directora general del medi natural de la Conselleria de Medi Ambient del Govern Balear, Neus Lliteras.

El mes de juliol passat, es va produir al ple de Formentera una proposta d'acord aprovada unànimement que sol·licitava a les administracions implicades l'aprovació d'un reglament per definir les excursions naturalístiques a l'illa de Formentera.

A la reunió d'aquest matí s'ha acordat que la segona setmana de gener un equip tècnic començarà a treballar en l'esborrany d'aquesta regulació. També s'ha acordat que el Consell de Formentera formarà part del consens necessari entre les tres administracions per definir punts de desembarc i càrregues màximes, mantenint el pacte al qual es va arribar a la darrera reunió de presidents de respectar les decisions de cada illa en matèries que afectin l'ús del territori.

Gabinet de Premsa

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat