• Català
  • Castellano
  • English
Regulació Estany des Peix
Sala de Premsa Hemeroteca Cultura i Patrimoni L'arqueòloga Maria Bofill obté la beca d'investigació de Consell de Formentera

L'arqueòloga Maria Bofill obté la beca d'investigació de Consell de Formentera

Maria Bofill beca inv2014Aquest matí a la sala de plens del Consell de Formentera s'ha informat que la guanyadora de la tercera edició de la beca d'investigació del Consell de Formentera, corresponent a l'any 2014, ha estat Maria Bofill, Doctora en arqueologia prehistòrica per la Universitat Autònoma de Barcelona. A la presentació han assistit la investigadora premiada i Sònia Cardona, consellera de Cultura i Patrimoni.

El projecte que ha obtingut la beca d'investigació, valorada en 6.000€ porta per títol “L'estudi de les comunitats prehistòriques de Formentera a partir de l'anàlisi funcional lítics i ossis”.

En paraules de Maria Bofill, l'anàlisi funcional lítics i ossis és una nova tècnica d'investigació “que no existia als anys 70 ni 80, quan es feren les principals excavacions a Ca na Costa o Es Cap de Barbaria”. El propòsit d'aquesta investigadora és “aplicar aquestes tècniques a les peces que ja es troben al Museu Arqueològic d'Eivissa i Formentera per obtenir més informació de com vivien i amb qui es relacionaven els habitants d'aquesta illa de la segona meitat del tercer mil·leni abans de crist (2.500-3.000 anys A.C)”.

Sònia Cardona ha recordat que “l'objectiu de la beca d'investigació del Consell de Formentera és impulsar la investigació científica relacionada amb Formentera”. En aquest sentit, ha destacat que “la beca d'investigació i les jornades d'Estudis Joan Marí Cardona són dos projectes molt important per estimular la investigació, foment i conservació del patrimoni de Formentera”.

Per Sònia Cardona, el fet que aquest any la guanyadora sigui arqueòloga referma “la història d'amor que la nostra illa està vivint amb l'arqueologia, ja que a banda d'aquest nou projecte, s'estan produint excavacions a Es Cap de Barbaria, aquest mes de setembre es varen celebrar a Formentera les VI jornades d'arqueologia de les Illes Balears, al mes de juliol es va desenvolupar un ampli programa de formació per a universitaris, i els mesos de juliol i setembre s'organitzaren visites guiades a peu i en bicicleta pels principals elements arqueològics i patrimonials de Formentera”.

Gabinet de Premsa

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat

Wifi  Formentera