• Català
  • Castellano
  • English
Regulació Estany des Peix
Sala de Premsa Hemeroteca Cultura i Patrimoni Obert el termini d'inscripció al concurs de fotografia Beni Trutmann

Obert el termini d'inscripció al concurs de fotografia Beni Trutmann

Iria Sanchez. 1r premi colorLa consellera de Cultura i Patrimoni del Consell de Formentera, Sònia Cardona i la tècnica de cultura de la institució, Anna Costa, han presentat avui les bases de participació del XIII concurs de fotografia Beni Trutmann, dotat amb 3 premis de 500, 300 i 200 euros per a cada una de les dos categories existents: fotografia en blanc i negre i fotografia en color, en ambdós casos s'accepten tant instantànies analògiques com digitals.

Sònia Cardona ha explicat que l'objectiu de la convocatòria és “continuar amb la trajectòria de Beni Trutmann d'adquirir un compromís amb la natura i el patrimoni cultural de Formentera”.

Beni Trutmann va ser un fotògraf genial que va néixer a Locarno (Suïssa), l'any 1935, i va morir un 28 d'abril del 2002 a Formentera. La data de lliurament dels premis i de l'exposició de les fotografies que el jurat consideri millors coincidirà, com cada any, amb la data de la seva mort. Trutmann conegué Formentera l'any 1958, i al llarg de 44 anys la fotografià, deixant un llegat de més de 30.000 fotografies.

Els interessats en participar han d'entregar les imatges en paper fotogràfic que tinguin un mínim de 20 centímetres d'ample i un màxim de 45 centímetres d'alt a l'Oficina d'Atenció Ciutadana, fins la data límit del 10 d'abril.

Sònia Cardona ha explicat que el premi “és doble, ja que es pot guanyar un premi en metàl·lic i també un lloc a l'exposició que s'inaugurarà el dia 28 d'abril”. El jurat estarà composat per professionals de la fotografia i per representants del Grup Ornitològic Balear (GOB) i l'Obra Cultura Balear (OCB), dos col·lectius amb qui Trutmann va col·laborar en vida.

L'any passat, el concurs va tenir la participació de 46 persones que posaren en concurs 118 fotografies, ja que existeix un màxim de tres fotografies per participant. Les bases completes del concurs es poden trobar a la pàgina web del Consell de Formentera.

Gabinet de Premsa

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat

Wifi  Formentera