• Català
  • Castellano
  • English
Premsa Hemeroteca Turisme Formentera rebutja les condicions econòmiques del Govern Balear per al traspàs de la promoció turística

Formentera rebutja les condicions econòmiques del Govern Balear per al traspàs de la promoció turística

alej ferrer061114La darrera reunió de la comissió mixta per a la transferència de la competència de la promoció turística ha acabat aquest matí a Mallorca amb una única illa, Eivissa, partidària de començar a exercir les noves funcions de promoció turística.

Formentera i Menorca no han acceptat la proposta del Govern Balear i Mallorca i Eivissa sí, tot i que en el cas de Mallorca, és un sí sense cap intenció d'exercir aquestes funcions, ja que des d'un principi aquesta illa ha manifestat que és partidària que l'Agència de Turisme de les Illes Balears (ATB) segueixi responsabilitzant-se de la promoció.

Alejandra Ferrer, consellera de Turisme de Formentera, que ha assistit en persona a aquesta reunió, ha manifestat al final de la mateixa la seva “decepció per com el Govern Balear ha portat tot aquest procés. Estic decebuda amb el Govern Balear perquè fins l'últim moment hem esperat un poc de flexibilitat, de negociació, de moviment polític que permetés a Formentera, que vol aquesta competència, posar-se d'acord amb el Govern, però no han mogut una coma”.

Alejandra Ferrer ha explicat que “Formentera és potser l'illa més diferent de totes les Balears i la que més necessitat té de sortir de l'ATB, que bàsicament es dedica a vendre Mallorca, però hem d'actuar amb responsabilitat i aquestes ganes no ens podien fer perdre el cap i acceptar un finançament injust i escàs, que no poden acceptar ni a Menorca, del mateix color polític que el Govern Balear. El resultat final és un gran fracàs d'aquest Govern Balear”.

Ferrer ha assegurat que “des del Patronat de Turisme i des del Consell s'ha actuat de forma positiva en tot el procés, fent al·legacions als textos, propostes alternatives i sol·licitant reunions. Tampoc donem el tema per mort. Formentera continuarà un finançament just i suficient per tenir promoció pròpia”.

Gabinet de Premsa

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat