• Català
  • Castellano
  • English
Premsa Hemeroteca Turisme Formentera crea 20 noves rutes i passa de 55 a 130 quilòmetres de vies verdes

Formentera crea 20 noves rutes i passa de 55 a 130 quilòmetres de vies verdes

bicicletes100714Els nous circuits de rutes verdes que ha realitzat el Consell de Formentera, a través de l'àrea de Mobilitat, han permès un augment de les 12 rutes existents a 32, el que suposa 130 quilòmetres respecte els 55 quilòmetres existents fins ara. Alejandra Ferrer, consellera de Mobilitat, ha explicat aquest dissabte que el projecte s'inclou dins l'objectiu “d'aconseguir una xarxa alternativa, separada de la carretera principal, adequada per recórrer i moure's per l'illa a peu i en bicicleta”.

La consellera ha explicat que “Formentera té una característica especial que a molts altres llocs no existeix que és un gran nombre de camins que s'entrellacen entre ells, el que ens hauria de permetre un desplaçament còmode i segur en bicicleta i a peu sense haver de fer ús de la carretera principal, per on hi passen els cotxes i camions”.

Per Alejandra Ferrer, aquest és un projecte “estratègic per aquesta illa ja que va en la línia d'aconseguir una circulació sostenible i coherent amb la imatge turística que es projecta de tranquil·litat i de donar valor al paisatge, a més d'oferir condicions per incentivar i millorar la pràctica de l'esport, la bona salut, reduir les emissions contaminants i l'economia de les famílies, perquè cada viatge en bicicleta és un cotxe menys que se posa en marxa”.

Actualment totes les rutes verdes ja estan geolocalitzades, els materials informatius es distribuiran a les oficines d'informació turística i seran consultables des de internet. La previsió és que abans de la temporada turística estigui finalitzada la fase de senyalització sobre el terreny, amb indicacions que mantindran “un equilibri entre la facilitat d'informació i la senzillesa per no omplir el nostre entorn de cartells estridents o que distorsionin el paisatge”.

Gabinet de Premsa

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat