• Català
  • Castellano
  • English
Regulació Estany des Peix
Sala de Premsa Hemeroteca Cultura i Patrimoni El festival Formentera Film omplirà el cap de setmana de cinema

El festival Formentera Film omplirà el cap de setmana de cinema

roda premsa film 060515 copiaEl Consell de Formentera i l'organització FormenteraRT han presentat aquest migdia el festival internacional de curtmetratges documentals i videoart Formentera Film Festival, que es celebra per tercera vegada, i que amb entrada lliure oferirà projeccions de 19 curts de cinema provinents de tot el món. El festival es farà entre el 7 i el 10 de maig, a la plaça de la Constitució de Sant Francesc, a partir de les 20:30h, i a la sala de cinema els dies 9 i 10 de maig, a partir de les 16:30h. Les persones interessades amb fills estaran contents de saber que els dies 9 i 10 de maig, al Centre Gabrielet, a partir de les 9, hi haurà un espai nens amb cuidadors i projeccions infantils.

La presentació s'ha fet al Centre Gabrielet per part de Sònia Cardona, consellera de Cultura, Alejandra Ferrer, consellera de Turisme i Comerç i les membres de la direcció del Festival Viviana Carlet i Monica Timperi, acompanyades d'altres membres de l'equip del Festival i del jurat que valorarà les pel·lícules.

Sònia Cardona ha destacat el gran paper que té per a la cultura aquest Festival i les “col·laboracions amb el Casal de Joves, el projecte Formentera Marxa, els centres educatius de primària i l'IES Marc Ferrer, amb qui han fet treballs i tallers per elaborar curts a partir de figures fetes amb manualitats o interpretacions de poemes de Ben Clark, que també ha col·laborat amb la inciativa”. Cardona ha agraït l'apropament del cinema i de les expressions artístiques als joves de l'illa.

Alejandra Ferrer ha valorat molt positivament “l'oferta i l'atracció que genera el certamen en aquest moment primerenc de la temporada”. La consellera de Turisme ha recordat que durant el mes de maig, “les jornades gastronòmiques, el certamen de fotografia, la Formentera 2.0, la mitja marató o aquest mateix festival porten a l'illa molta gent i ajuden a millorar les alternatives d'oci i les activitats d'alt valor cultural o esportiu per als visitants”.

Viviana Carlet ha explicat que “és molt difícil explicar el món a través de 19 curts” i ha invitat a la gent “a que vingui a veure les pel·lícules”. Per Carlet aquest Festival “vol ser més que un cap de setmana, i té l'objectiu de ser un projecte que arreli a l'illa, ja que Formentera és el lloc pel qual aquest projecte existeix”.

El programa complet del Festival es pot consultar a la web Formenterafilm.com, tot i que Carlet ha destacat l'estrena internacional fora de concurs de la pel·lícula “Italiano Medio”, de Maccio Capatonda, que assistirà al Festival (10 de maig a les 22:30h). El concert d'obertura anirà a càrrec del conservatori i l'escola de música de Formentera i la nit del 9 de maig intervindrà Guateque Sideral, a partir de les 24h.

Els premis, segons ha destacat l'organització “els han realitzat artistes de Formentera”. En concret Aaron Keydar ha realitzat el premi al millor curt del jurat jove, Enric Majoral el del premi del públic, Lorenzo Pepe ha realitzat el premi del jurat i Andrés Rodríguez el premi del públic infantil.

Gabinet de Premsa

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat

Wifi  Formentera