• Català
  • Castellano
  • English
Regulació Estany des Peix
Sala de Premsa Hemeroteca Medi Ambient Un foc crema 6.000 metres quadrats de camp a Es Cap

Un foc crema 6.000 metres quadrats de camp a Es Cap

focescap1El servei de bombers del Consell de Formentera i el personal de l'Ibanat, amb la intervenció de l'avió de vigilància i un helicòpter equipat per apagar focs, han apagat a les cinc de la tarda un foc que s'havia iniciat al voltant de les dos del migdia a la vénda de can Parra, a la zona des Cap de Barbaria. En l'operació també han intervingut la Policia Local, la Guàrdia Civil i efectius de Protecció Civil.

El foc ha cremat 6.000 metres quadrats de pins, savines i vegetació baixa. Per aturar l'incendi abans que causés més mal ha estat decisiva la intervenció de l'helicòpter, que ha fet viatges per carregar aigua a la bassa d'aigua del costat de la depuradora. L'extinció s'ha completat amb el ruixat d'aigua des del camió per part dels bombers.

La causa del foc no està confirmada. El fet de trobar arcs i fletxes de joguina en l'àrea cremada fa pensar que la causa podria haver set la realització d'un foc per part d'infants que juguessin a fer l'indi. Silvia Tur, consellera de Medi Ambient en funcions del Consell Insular de Formentera ha recordat que “des del dia 1 de maig està completament prohibit fer foc a Formentera perquè el camp i el bosc estan molt secs. L'incompliment d'aquesta norma pot causar danys a persones i al medi natural molt greus”.

Gabinet de Premsa

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat

Wifi  Formentera