• Català
  • Castellano
  • English
Regulació Estany des Peix
Premsa Hemeroteca Presidència “Falta de respecte” l'autorització d'excursions al Parc Natural en ple període de traspàs de poders

“Falta de respecte” l'autorització d'excursions al Parc Natural en ple període de traspàs de poders

LaSavina excursionsEl Consell de Formentera, a través del seu president Jaume Ferrer, ha qualificat de “falta de respecte” que la Demarcació de Costes hagi permès, amb informe favorable del Govern Balear -actualment en funcions-, i Capitania Marítima, tres autoritzacions per al període 2015-2018 amb sortida diària d'Eivissa i arribada al Torrent de s'Alga, es Pujols i es Cavall de'n Borràs.

Per Jaume Ferrer, “l'únic punt de desembarcament a Formentera ha de ser la Savina”. Per al president, l'autorització dels desembarcaments al Parc Natural “és una decisió que perjudica Formentera i que serveix en safata l'ús de les nostres platges als interessos particulars d'Eivissa”. Ferrer ha dit que “és una decisió covarda”, perquè es coneix a pocs dies del canvi d'executiu al Govern Balear.

Jaume Ferrer ha recordat que el 24 de novembre de 2014, al Consolat de Mar de Palma de Mallorca, els presidents dels Consells insulars i José Ramon Bauzá, president del Govern de les Illes, varen arribar a un pacte de cavallers per “respectar les decisions de cada illa quan tinguessin impacte sobre el territori”. Ferrer ha afirmat que “Bauzá i el PP han estat incapaços de respectar la seva paraula”.

Ferrer, molt decepcionat, ha lamentat que “mentre cap polític del Partit Popular en funcions ha estat capaç de posar-se al telèfon o de tornar la cridada en els darrers dies per donar explicacions pel vessament de l'emissari de la depuradora, que gestiona el Govern, ara es treuen de la màniga aquesta decisió, que té en compte els informes contraris del Consell de Formentera i el pronunciament contrari unànime del ple del Consell de Formentera, amb els vots del Partit Popular inclosos”.

Jaume Ferrer espera “que el nou Govern tingui marge d'actuació per revocar aquesta decisió, perquè sinó es podarà més pressió a un indret que ja de per sí té una gran afluència de persones i embarcacions”. El president ha afegit que “el model de Formentera s'encamina a  la preservació de la natura i al foment de la tranquil·litat, i aquesta decisió és contrària al model”.

Gabinet de Premsa

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat