• Català
  • Castellano
  • English
Regulació Estany des Peix
Sala de Premsa Hemeroteca Cultura i Patrimoni S'aprova l’atorgament de la Medalla d’Or de Formentera i els tres premis Sant Jaume 2015

S'aprova l’atorgament de la Medalla d’Or de Formentera i els tres premis Sant Jaume 2015

ple sant jaumeEl ple del Consell de Formentera ha aprovat per unanimitat, en la sessió plenària extraordinària celebrada avui, l’atorgament de la Medalla d’Or de Formentera al col·lectiu de balladors, cantadors i sonadors de Formentera, i els tres premis Sant Jaume que recauen en Joan Torres Mayans (Joan des Moliner), la Comissió de festes de Santa Maria, i Ildefons Juan Marí.

Medalla d’Or de Formentera

La consellera de Cultura, Susana Labrador, ha destacat la tasca del col·lectiu de balladors, cantadors i sonadors de Formentera. “Així premiem la seua labor de recuperació, manteniment i transmissió dels balls, les cançons i les sonades tradicionals, com a part del patrimoni cultural immaterial de les Pitiüses”, segons ha explicat la consellera.

Premis Sant Jaume

Els premis Sant Jaume han recaigut en Joan Torres Mayans, Joan des Moliner. En paraules de la consellera se li ha donat “per reconèixer el seu ofici de Moliner i la seua participació activa en la recuperació i restauració dels diferents molins de vent i fariners d’Eivissa i Formentera”. La Comissió de festes de Santa Maria ha estat altra de les guardonades, “per la seua trajectòria de 25 anys en què aquesta organització ha defensat i reivindicat els valors socials, culturals i lingüístics de Formentera en el marc comú dels territoris històrics de parla catalana”, segons Labrador. La consellera també ha destacat que “el darrer premi Sant Jaume a títol pòstum ha recaigut en Ildefons Juan Marí, Formentera 1.950-2.011, per la seva trajectòria professional en el camp de la docència, des d’on va impulsar enfocaments pedagògics innovadors, així com la defensa i promoció cultural de les Pitiüses”.

Acte institucional

El president del Consell de Formentera ha donat l’enhorabona a tots els premiats i ha convidat a tot el poble de Formentera perquè assisteixen a l’entrega dels premis que tindrà lloc en l’acte institucional que se celebrarà el pròxim divendres 24 de juliol a les 20.30 hores a la sala municipal de cultura, el cinema.

Renúncia de Margalida Font

El ple del Consell de Formentera també ha aprovat per unanimitat la renúncia de la consellera socialista, Margalida Font Aguiló, per incompatibilitat amb el càrrec de directora general que ocupa al Govern Balear. Li substituirà la també socialista Ana Juan Torres.

Gabinet de Premsa

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat

Wifi  Formentera