• Català
  • Castellano
  • English
Regulació Estany des Peix
Sala de Premsa Hemeroteca Cultura i Patrimoni La torre des Pi des Català ja es pot visitar cada dijous a la tarda

La torre des Pi des Català ja es pot visitar cada dijous a la tarda

torrevisitableA partir del pròxim dijous 30 de juliol la torre des Pi des Català romandrà oberta cada dijous a la tarda de 17 a 19 hores. “Així residents i turistes podran conèixer aquesta part de la història de Formentera”, segons ha explicat la consellera de Patrimoni, Susana Labrador. I perquè la difusió arribi també a les escoles, “els grups escolars també podran visitar aquesta torre defensiva concertant una cita prèvia a través de l’àrea de Patrimoni del Consell de l’illa”.

El passat mes de maig es va certificar el final de les obres de restauració de la torre des Pi des Català, situada a la vénda del mateix nom, a peu de la platja de Migjorn. Aquesta intervenció va tenir un cost de 170.603 euros, i comptà amb finançament del programa comarcal de les Illes Pitiüses Leader.

Primera torre visitable per dins

Després de la reforma, la torre des Pi des Català es va convertir en la primera torre visitable per dins de Formentera. Un altre punt destacat és que les obres de consolidació de la torre han respectat els sistemes constructius originals, datats de la segona meitat del s.XVIII.

La torre des Pi des Català és un element declarat Bé d'Interès Cultural (BIC) en la categoria de monument, inclòs en el catàleg del patrimoni cultural de Formentera amb grau de protecció A. L'Estat la va cedir de forma gratuïta al Consell de Formentera el mes de maig de 2012, en compliment de les disposicions previstes en la Llei del patrimoni de les administracions públiques.

Història

La torre des Pi des Català és una de les quatre torres defensives que existeixen a l’illa de Formentera, edificades entre 1762 i 1763 en els emplaçaments que va determinar el llavors capità general de les Illes Balears, Francisco de Paula Bucarelli y Ursúa, amb projecte de l’enginyer militar José García Martínez. Totes aquestes construccions es varen usar amb finalitats defensives i principalment de vigilància fins al 1867.

Gabinet de Premsa

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat

Wifi  Formentera