• Català
  • Castellano
  • English
Regulació Estany des Peix
Sala de Premsa Hemeroteca Urbanisme i Ordenació del Territori Formentera demana que se suspengui el període d’exposició pública de la nova delimitació costanera de l’illa mentre Demarcació de Costes presenta la documentació que la justifica

Formentera demana que se suspengui el període d’exposició pública de la nova delimitació costanera de l’illa mentre Demarcació de Costes presenta la documentació que la justifica

alejandraferrer190815El Consell de Formentera, a través de la consellera de Territori Alejandra Ferrer, presentarà avui un informe tècnic a Demarcació de Costes per demanar la suspensió momentània del termini d’exposició pública de la nova delimitació costanera de Formentera. Un expedient que fou traslladat el passat 4 d’agost, a partir d’aquest moment la institució té un mes per presentar un informe o les al·legacions pertinents.

Però per poder fer-lo es necessita documentació que “justifiqui la delimitació”, segons ha explicat la consellera. Per això, demanen que s’entregui una memòria tècnica que justifiqui la delimitació, del domini públic i la zona de servitud, es defineixi la proposta per Espalmador i Espardell, i es facin informes de com queden els equipaments que quedin fora de la línia de domini públic. “Sol·licitem la suspensió del termini d’exposició pública fins que ens aportin aquesta documentació o vengui un tècnic per explicar la motivació del nou traçat, i així tenir temps d’elaborar l’informe”, ha declarat Alejandra Ferrer.

Retorn de la propietat sense davallar la protecció

El Consell de Formentera sempre ha donat suport a la proposta d’una delimitació costanera justa per Formentera i el retorn de les propietats als afectats però sense que “en cap cas davalli la protecció del territori, ja que els paisatges de Formentera són allò que ens fa diferents i són patrimoni de tots”, segons ha destacat la consellera. En la nova delimitació “observem que s’apliquen criteris de protecció diferents en unes zones i en altres, i no trobem la justificació, això és el que volem que se’ns expliqui”. I és que per la responsable de Territori, la delimitació costanera de Formentera és molt important per al futur de la nostra illa, i “volem que els equipaments que són de domini públic ho continuïn sent”.

Gabinet de Premsa

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat