• Català
  • Castellano
  • English
Regulació Estany des Peix
Sala de Premsa Hemeroteca Medi Ambient Visita dels directors generals de Pesca i Medi Marí i d'Espais Naturals i Biodiversitat a Formentera

Visita dels directors generals de Pesca i Medi Marí i d'Espais Naturals i Biodiversitat a Formentera

pesca i espais naturals1El conseller de Presidència, Bartomeu Escandell, i la consellera de Medi Ambient, Daisee Aguilera, s'han reunit avui amb el director general de Pesca i Medi Marí, Joan Mercant, i la directora general d'Espais Naturals i Biodiversitat, Caterina Amengual, per parlar sobre la conservació de la mar i els espais protegits de Formentera.

Abans de la trobada els responsables de Pesca del Govern Balear i el Consell insular han fet una visita a la reserva marina d'Es Freus, i la responsable d'Espais Naturals i Biodiversitat i la consellera de Medi Ambient han visitat diverses zones del Parc Natural. “Així es volia que conegueren de primera mà quina és la situació d'aquests espais de l'illa”, segons ha explicat el conseller de Presidència, Bartomeu Escandell.

Pesca tradicional
Pel que fa a la pesca, Escandell ha declarat que després de reunir-se amb el patró major de la Confraria de Pescadors de Formentera, han coincidit a dir que s'ha de “conservar el fons marí mentre es segueix desenvolupant aquesta feina tradicional i es dóna un valor afegit als turistes amb l'oferta de menjar productes propis de l'illa”. El director general ha declarat que la Confraria de Formentera és un exemple pel que fa a la seva tasca conservacionista i que tractaran d'atendre les ajudes, com la millora de les seves instal·lacions, que han demanat. El conseller de Presidència ha aprofitat per demanar una millor coordinació entre els efectius de vigilància de la institució insular i els del Govern Balear.

Control activitats del Parc Natural
D'altra banda, la consellera de Medi Ambient, ha demanat a la responsable del Govern que es controlin totes les activitats que es fan dins Parc Natural així com una regulació integral dels fondejos de l'illa, “per evitar la pressió que pateix el litoral de Formentera”. Caterina Amengual ha pres nota d'aquesta pressió que pateix el medi marí i ha assegurat que treballarà conjuntament amb el Consell de Formentera  per “preservar els habitats i desenvolupar la figura proteccionista de la Xarxa Natura 2000”.  

Aguilera i Amengual també han visitat el centre d'Interpretació de Can Marroig. Un centre que el Consell de Formentera vol que el Govern potencii els seus usos. En aquest sentit la directora general ha explicat que pel seu departament l'impuls “de la informació i educació és una prioritat”. Així mateix Amengual ha explicat que es tractarà d'atendre la petició de la Cooperativa del Camp de Formentera per conrear les terres de cultiu d'aquesta zona.

Gabinet de Premsa

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat

Wifi  Formentera