• Català
  • Castellano
  • English
Regulació Estany des Peix
Sala de Premsa Hemeroteca Cultura i Patrimoni A partir d'octubre la torre des Pi des Català s'obrirà al públic els dissabtes al matí

A partir d'octubre la torre des Pi des Català s'obrirà al públic els dissabtes al matí

torre pi catala3Després de la bona acollida per part de residents i turistes de l'obertura de la torre des Pi des Català aquest estiu, l'àrea de Patrimoni del Consell de Formentera ha decidit estendre aquesta iniciativa als mesos de tardor i hivern. Així a partir d'aquest dissabte, l’horari de visita de la torre des Pi des Català passa als dissabtes de 10.00 a 13 hores, segons ha explicat la consellera de Patrimoni, Susana Labrador.

Recordem que el passat 30 de juliol es va obrir regularment al públic la torre des Pi des Català, una vegada acabat el procés de restauració. Des d’aleshores fins al 24 de setembre la torre s’ha obert cada dijous de 17.00  a 19.00 hores, període en el qual ha rebut un total de 282 visitants. A aquesta xifra s’han d’afegir els visitants no comptabilitzats de la jornada de portes obertes organitzada pel Consell insular el dia 26 de juliol, els participants en l’excursió organitzada per la Comissió de Festes de Santa Maria el dia 9 d’agost i els de les visites dels grups de l’Escola d’Estiu.

Primera torre visitable per dins
Després de la reforma, la torre des Pi des Català es va convertir en la primera torre visitable per dins de Formentera. Aquesta torre és un element declarat Bé d'Interès Cultural (BIC) en la categoria de monument, inclòs en el catàleg del patrimoni cultural de Formentera amb grau de protecció A. L'Estat el va cedir de forma gratuïta al Consell de Formentera el mes de maig de 2012, en compliment de les disposicions previstes en la Llei del patrimoni de les administracions públiques.

Història
La torre des Pi des Català és una de les quatre torres defensives que existeixen a l’illa de Formentera, edificades entre 1762 i 1763 en els emplaçaments que va determinar el llavors capità general de les Illes Balears, Francisco de Paula Bucarelli y Ursúa, amb projecte de l’enginyer militar José García Martínez. Totes aquestes construccions es varen usar amb finalitats defensives i principalment de vigilància fins al 1867.

Gabinet de Premsa

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat