• Català
  • Castellano
  • English
Regulació Estany des Peix
Sala de Premsa Hemeroteca Urbanisme i Ordenació del Territori El Consell d'Entitats debatrà demà sobre la nova proposta de delimitació costanera de l'illa

El Consell d'Entitats debatrà demà sobre la nova proposta de delimitació costanera de l'illa

illetes premsaEl Consell de Formentera ha convocat per demà divendres a les 20.00 hores al Casal d'Entitats (antic centre metge) la celebració d'una sessió ordinària del Consell d’Entitats de Formentera, òrgan màxim i únic de coordinació de les diverses Entitats de l’illa, tal i com es va acordar al ple celebrat el passat 25 de setembre. El principal punt de l'ordre del dia és donar a conèixer quina és la situació de la nova proposta de delimitació costanera per l'illa de Formentera.

Segons ha explicat la consellera de Territori, Alejandra Ferrer, la sessió informativa es dividirà en tres part: antecedents de la delimitació, tramitació actual i els passos que queden per l'aprovació definitiva, i explicació de les al·legacions presentades al projecte per part del Consell de Formentera. El secretari del Consell de Formentera, Àngel Navarro, serà l'encarregat d'explicar la part jurídica, mentre que l'arquitecte municipal, Juan Diego Dueñas, explicarà la part tècnica. Per la seva part, Alejandra Ferrer parlarà sobre la proposició que es va aprovar en l'últim ple, «volem explicar la posició del Consell de Formentera envers aquest tema i recollir les propostes dels representants del teixit associatiu en vista a futures actuacions».

Retorn de la propietat i protecció territori
La consellera ha recordat que a l'any 2006 fou aprovat un document conjunt que comptà  amb el suport de l'Ajuntament de Formentera, el Consell Insular d'Eivissa i Formentera, tots els partits de l'illa, associacions ecologistes, empresarials i veïnals i més de 2.800 signatures de residents, i que tenia dues premisses «que els propietaris recuperessin les seves propietats i que es mantingués la protecció del litoral». La nova delimitació contempla el retorn de les propietats però no la protecció del territori, i les dues premisses són igual d'importants, segons Alejandra Ferrer. Finalment s'obrirà un torn de preguntes.

Gabinet de Premsa

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat

Wifi  Formentera