• Català
  • Castellano
  • English
Regulació Estany des Peix
Sala de Premsa Hemeroteca Presidència Formentera demana que el Govern es faci càrrec del total del cost del trasllat de residus a Eivissa

Formentera demana que el Govern es faci càrrec del total del cost del trasllat de residus a Eivissa

Planta de TransferenciaEl president del Consell de Formentera, Jaume Ferrer, ha enviat una carta a la presidenta del Govern Balear, Francina Armengol, per demanar que «l'executiu balear es faci càrrec per complet de les quanties del cost del trasllat dels fems des de la planta de transferència de Formentera, fins al centre de tractament de residus de Ca Na Putxa, a Eivissa». El cost màxim anual serà d'un milió d'euros, segons es calcula en la memòria econòmica que acompanya l'escrit.

El president ha explicat en la missiva que «aquesta és una matèria d'abast suprainsular que necessita de la intervenció obligada de l'administració autonòmica». De fet, segons ha argumentat el tema és de vital importància per aconseguir «l'equilibri entre les illes i l'efectiva cohesió territorial interna» en un àmbit com el dels residus, la qual cosa obliga al Govern a «fer-se càrrec de la totalitat del cost del trasllat de residus des de Formentera a Eivissa». En la carta es recorda que l'Estat atribueix subvencions per aquestes qüestions, segons es recull en l'article 138,1 de la Constitució.

El Govern Balear s'ha de fer càrrec d'aquesta despesa per garantir l'equilibri pressupostari entre les illes, segons ha explicat Jaume Ferrer que ha afegit que «aquest sobrecost de la gestió dels residus urbans del municipi de Formentera es dóna per la distància entre el centre productor i el centre de tractament». Per tant, «el sobrecost de transferir els fems és resultat del fet diferencial de Formentera amb la resta de les illes, que sí tenen un centre de tractament de residus», segons ha conclòs.

Gabinet de Premsa

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat